Vergrootglas

foto 9a min

Hier komt een overzicht met de info over de aanvragen voor:

 • Compters
 • Fietsen
 • Sport en Cultuur
 • Alle overige aanvragen

Aan dit onderdeel wordt op dit moment nog gewerkt.

design ssp 2020 Klik op de knop "Activeren" als u de Schoolspullenpas meteen wilt activeren. Kijken hoeveel geld er (nog) op de pas staat kan met "Saldocheck". Heeft u meer informatie nodig?  Kies dan voor de knop: "Hulp bij activeren". Naast meer uitleg over de pas, vindt u hier een kort filmpje, dat laat zien hoe het activeren van de Schoolspullenpas werkt.

ActiverenSaldocheckHulp bij activeren

 Onder de knop "Winkels" staat een lijst met alle filialen van AJ Sports, Aktie Sport, Bristol, Bruna, Free Kick sport, Hema, Paagman, Perry, of Primera, waar u schoolspullen kunt kopen. Heeft u vragen over de Schoolspullenpas, dan vindt u onder "Veelgestelde vragen" waarschijnlijk het antwoord. Is uw vraag er niet bij? Klik dan op "Mijn vraag".

WinkelsVeelgestelde vragenMijn vraag

 

Helaas kan Leergeld Den Haag u niet helpen bij een versnelde afhandeling van een aanvraag van de Ooievaarspas. Dit kan alleen de afdeling Ooievaarspassen van de Gemeente Den Haag (klik hier voor link naar deze afdeling)

Schoolspullenpas? Van maandag t/m vrijdag is Leergeld van 9.00 - 12.30 uur bereikbaar op:
tel.: 070-7796135 of 070-7796136.
U kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18? Heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Voor een nieuwe fiets betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00.

 

Hoe komt u aan een fiets voor uw kind?

 • Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woont u in Den Haag?
 • Is het inkomen op of rond het wettelijk sociaal minimuminkomen?

Als u drie keer 'ja' hebt geantwoord, kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Na het invullen van het aanvraagformulier en als dit is goedgekeurd ontvangt u van ons een voucher waarmee u een fiets kunt gaan ophalen bij een van onze fietsenleveranciers.


Naar het aanvraagformulier

Heeft uw kind een fiets via Leergeld Den Haag gekregen en is deze gestolen? Via Leergeld Den Haag kunt u in dit geval geen nieuwe fiets meer aanvragen. Wij adviseren u hier altijd aangifte van te doen. Dit kan via deze link.

Meer informatie over de fietsen van Leergeld Den Haag vindt u bij Veelgestelde vragen 

 

Is uw kind 4 jaar of ouder en nog geen 18 jaar? Dan kunt u behalve voor een fiets, een computer, of materialen voor sport en cultuur bij Leergeld terecht voor een aantal andere zaken. Leergeld kan soms te hulp schieten bij bijvoorbeeld kindervakantieweken of bijzondere schoolkosten. Onze medewerker bijzondere verstrekkingen kan u vertellen of u hiervoor in aanmerking komt. Bij bijzondere verstrekkingen vindt altijd een huisbezoek plaats of wordt de aanvrager uitgenodigd bij Leergeld langs te komen met de benodigde documenten.

Voorwaarde voor hulp is:

 • dat u woont in Den Haag;
 • het kind waarvoor u aanvraagt ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar is;
 • uw gezin een inkomen heeft tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

Is uw kind 4 jaar of ouder maar nog geen 18? Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas en is het lid van een club of organisatie die meedoet met de Ooievaarspasregeling? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen voor de materialen: bijvoorbeeld voetbalschoenen, zwemkleding, een judopak of een muziekinstrument.

Doet u voor het eerst een aanvraag? Dan ontvangt u een waardebon van maximaal € 150,-. Voor een tweede of volgende aanvraag geldt een maximum van € 100,-.

Wij nemen alleen het originele aanvraagformulier in behandeling dat Leergeld Den Haag uitgeeft. Een kopie of blanco formulier nemen wij niet in behandeling.

Is uw kind 4 of ouder en nog geen 18? Heeft het een Haagse Ooievaarspas?  Dan kunt u bij ons een computer aanvragen.

Waarom een computer?

Een computer is belangrijk. Daarmee kunnen kinderen hun huiswerk maken, spreekbeurten voorbereiden, van alles opzoeken en natuurlijk spelletjes spelen.

U ontvangt van Leergeld Den Haag een systeemkast, beeldscherm, muis, toetsenbord en een speaker set (boxen). De computers hebben Windows 10 en een Microsoft Office pakket. Zo zijn ze goed te gebruiken voor schoolwerk. Wat kunt u verwachten?

Kom ik in aanmerking?

 • Heb je geen goede computer voor je schoolwerk?
 • Zit je op een basisschool, het speciaal onderwijs of op het voortgezet onderwijs?
 • Ben je in het bezit van een Ooievaarspas?
 • Ben je 4 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woon je in Den Haag?

      Als je alle vragen kunt beantwoorden met 'ja', kun je een computer aanvragen.

Naar het computer aanvraagformulier

 Meer informatie over de computer en over reparatie vindt u hier.

 


Hoe verloopt de aanvraag?

Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar die wonen in Den Haag en een Haagse Ooievaarspas hebben, kunnen een computer aanvragen.

U kunt een aanvraagformulier invullen op de website. Of u kunt telefonisch een computer aanvragen. Stichting Leergeld Den Haag is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Ons telefoonnummer is 070 – 360 1337.

Als wij uw aanvraag hebben verwerkt, krijgt u een bevestiging per post. Dit kan even duren.
 
Drie weken voor de bezorgdatum krijgt u van ons een brief met een groen kaartje. Wanneer u thuis bent op de bezorgdatum, stuurt u het groene kaartje met uw handtekening aan ons terug.

U kunt op kantoor van Leergeld Den Haag een computer afhalen. Hiervoor maakt u eerst een afspraak met ons. Dat kan per telefoon..

Wanneer u de computer in ontvangst neemt, tekent u het contract en betaalt u de eigen bijdrage van € 30,-.


Hoe verloopt de bezorging?

Medewerkers van Leergeld Den Haag komen bij u thuis de computer bezorgen. De medewerkers sluiten de computer aan en controleren of alles werkt.


Garantie en reparaties?

Op de computer zit 6 maanden garantie. Na 6 maanden kost reparatie aan de computer € 10,-. De garantieperiode van 6 maanden gaat daarna opnieuw in.

In sommige gevallen kunnen onze medewerkers besluiten om de computer te vervangen. Vervanging van de computer kost € 15,-.

Wij doen geen reparaties aan huis. U kunt ons bellen om een afspraak te maken om de systeemkast (of andere kapotte onderdelen) bij ons langs te brengen voor reparatie.

 

Handleiding aansluiten computer

Zie de pdf "handleiding computeraansluiting.pdf".


Mag ik de computer houden?

De computer is in bruikleen. Dit betekent dat de computer altijd van Leergeld Den Haag blijft. U leent de computer zolang uw kind de computer nodig heeft.

Wanneer u de computer niet meer nodig heeft, dan ontvangen wij die graag terug. U kunt de spullen bij ons inleveren op kantoor.

U krijgt van Leergeld Den Haag de volgende spullen als u een computer aanvraagt:

 • Een systeemkast
 • Een beeldscherm
 • Een toetsenbord
 • Een muis
 • Een speaker set (boxen)

De systeemkast en het beeldscherm zijn hernieuwd. Het toetsenbord, de muis en de speaker set zijn nieuw. De computers worden klaar gemaakt door onze medewerkers. Elke computer bevat Windows 10 en Microsoft Office 2010. Onze systemen zijn daardoor goed te gebruiken voor schoolwerk.

U kunt de computer zelf thuis aansluiten op internet. Dit doet u door een netwerk kabel erin te doen, die verbonden is met een modem. Of door een WiFi USB stick aan te schaffen en erin te doen. De WiFi stick steekt u in één van de USB poorten van de systeemkast. 

refurbishedpc

 

 

 

 

foto pc toebehoren 

Fotoset van de geleverde computer en toebehoren.

Als u de voorwaarden voor de computer kent, dan kunt op de link "Computer aanvragen" klikken. Met dit formulier kunt u een aanvraag doen. Let op! Voor een computer vragen wij u een eigen bijdrage van € 30,-. Wilt u eerst iemand spreken? Neem dan contact op met Leergeld Den Haag.

 Reparatieafdeling

 

 

Dit zijn de meestgestelde vragen over de Schoolspullenpas. Daar geven wij u graag een antwoord op.

1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. Met de Schoolspullenpas kunnen kinderen spullen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een lijst met schoolbenodigdheden. Hierin staat wat een kind nodig heeft aan schoolspullen. Houd u aan de regels: koop alleen spullen die nodig zijn voor school. Daarmee zorgen we er, met uw hulp, voor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolspullen zijn verkrijgbaar bij deze winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bristol, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check op www.leergelddenhaag.nl welke winkels er bij u in de buurt zijn.

2. Waarom mag ik niet alles kopen van de Schoolspullenpas?

U mag alleen de spullen kopen die de school van uw kind nodig vindt om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een lijst met schoolbenodigdheden.

3. Waarom zijn bepaalde winkels, waar die ik graag naartoe zou willen, niet aangesloten op de pas?

Sommige winkels kiezen er zelf voor om niet mee te doen. Leergeld Den Haag kiest winkels die de juiste schoolspullen hebben voor op school. Zo weet u zeker dat de spullen daar te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Waarom mag ik niet alle gymschoenen en gymkleding kopen?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school, dus niet van vrijetijdsschoenen of sneakers. Die kunt u later in het jaar kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel. U krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.

 

 


Filmpjes met uitleg 

Heeft u het aanvraagformulier al ontvangen? Om de Schoolspullenpas via de website aan te vragen, kijk dan eerst naar het filmpje met uitleg.

filmpje1

Klik op filmpje 1 als u alleen kinderen hebt op de basisschool.

Klik op filmpje 2 als u kinderen in de brugklas* hebt, of kinderen die ouder dan 16 zijn (en nog geen 18).

 •   (door een technische storing komt dit filmpje iets later beschikbaar *van deze groep kinderen moeten meer gegevens ingevuld worden!)

Heeft u vragen? kijk dan ook op de volgende pagina's:  Meestgestelde vragen en Veelgestelde vragen

Let op!
U krijgt per post eerst een activatiecode toegestuurd. Daarna sturen we de Schoolspullenpas. Bewaar de activatiecode dus goed. Deze heeft u nodig om de Schoolspullenpas te activeren via activatie.leergelddenhaag.nl


design ssp 2020

De Schoolspullenpas kunt u gebruiken tot en met 31 oktober 2020. Na deze datum vervalt het tegoed op de pas!

 Vragen over de Schoolspullenpas? Van maandag t/m vrijdag is Leergeld van 9.00 - 12.30 uur bereikbaar op: tel.: 070-7796135 of 070-7796136. U kunt ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.