Vergrootglas

foto 9a min

Mobiele telefoon en abonnement voor brugklasleerlingen

U mag bij Leergeld Den Haag een nieuwe telefoon met abonnement bestellen voor uw zoon/dochter die naar de brugklas gaat. In het pakket zitten ook een beschermhoes en screen protector. 

Bestellen kan met het aanvraagformulier dat Leergeld Den Haag naar u stuurt. Daar zit ook de bruikleenovereenkomst bij.  

Aanvraagformulier en bruikleenovereenkomst moet u allebei goed controleren, invullen/aanvullen en ondertekenen. Als wij voor 1 juli uw formulieren weer terug hebben, dan krijgt uw kind zijn/haar mobiele telefoon nog voor de zomervakantie.

In dit filmpje leggen we uit hoe u de mobiele telefoon kunt aanvragen. En hoe het bestellen in zijn werk gaat via een online shop.

Wat u moet weten

 • De eigen bijdrage is eenmalig €50,-; u betaalt die via IDEAL.
 • U bestelt een pakket dat bestaat uit een telefoon (Samsung Galaxy A52), sim kaart, beschermhoes en screenprotector.
 • Uw kind ontvangt het mobieltje in bruikleen. Het toestel blijft eigendom van Leergeld Den Haag. U leent het voor de duur van het abonnement (1 jaar).
 • PostNL bezorgt het pakje gratis bij u thuis.

Hoe gaat het bestellen

U ontvangt een email met de link waarmee u kunt bestellen. Via die speciale link gaat u naar een beveiligd portaal. Hier maakt u eerst een wachtwoord aan.

Let op: het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 tekens, waaronder 1 Hoofdletter, 1 cijfer en 1 teken. Daarna kunt u beginnen met het bestellen. 

U ontvangt een bevestiging van uw bestelling. 

Akkoord bestelling

Als u de bestelling en betaling heeft gedaan, dan volgt er een akkoord. U krijgt dan te horen dat de bestelling en betaling goed zijn ontvangen. Ook laten we weten dat de bestelling klaar wordt gemaakt.

Uw bestelling wordt verzonden

U krijgt opnieuw bericht als uw bestelling wordt verzonden. Dan laten we weten dat de bestelling is overgedragen aan PostNL. Ook ontvangt u een link om de bestelling te volgen via een Track en Trace code.

Als u niet thuis bent

 • De bezorger laat altijd een bericht achter, zodat u weet wat u kunt doen.
 • De bezorger geeft uw pakje af bij een PostNL-punt in de buurt.
 • Hij laat ook een kaartje bij u achter met een ‘niet-thuiscode’. Met deze code kunt u op Track en Trace zien waar u het pakje kunt ophalen.

Kan ik het bezorgadres nog wijzigen?

U kunt de bezorgtijd of het bezorgadres niet veranderen. Lukt het de bezorger niet om het pakje af te geven? Dan gaat het naar een afhaalpunt van PostNL. Daar kunt u het pakje binnen 7 dagen ophalen.

Heeft u vragen? 

Vragen kunt u stellen via het portaal als u bent ingelogd met uw eigen wachtwoord of via Leergeld Den Haag.  

Contact met Leergeld Den Haag

U mag ook contact opnemen met Leergeld Den Haag. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur op telefoonnummer 070-3601337. U kunt uw vraag ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hier komt een overzicht met de info over de aanvragen voor:

 • Compters
 • Fietsen
 • Sport en Cultuur
 • Alle overige aanvragen

Aan dit onderdeel wordt op dit moment nog gewerkt.

design ssp 2020 Knop "Activeren" als u de Schoolspullenpas meteen wilt activeren. Kijken hoeveel geld er (nog) op de pas staat kan met "Saldocheck". Heeft u meer informatie nodig?  Kies dan voor de knop: "Hulp bij activeren". Naast meer uitleg over de pas, vindt u hier een kort filmpje, dat laat zien hoe het activeren van de Schoolspullenpas werkt.

ActiverenSaldocheckHulp bij activeren

Onder de knop "Winkels" staat een lijst met alle filialen van AJ Sports, Aktie Sport, Bristol, Bruna, Free Kick sport, Hema, Paagman, Perry, Primera, Top1Toys. Hier kunt u met uw kind schoolspullen kopen. Heeft u vragen over de Schoolspullenpas, dan vindt u onder "Veelgestelde vragen" het antwoord. Is uw vraag er niet bij? Klik dan op "Mijn vraag".

WinkelsVeelgestelde vragenMijn vraag

 

Helaas kan Leergeld Den Haag u niet helpen bij een versnelde afhandeling van een aanvraag van de Ooievaarspas. Dit kan alleen de afdeling Ooievaarspassen van de Gemeente Den Haag (klik hier voor link naar deze afdeling)

Schoolspullenpas? Van maandag t/m vrijdag is Leergeld van 9.00 - 12.30 uur bereikbaar op:
tel.: 070-7796135 of 070-7796136.
U kunt ook een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18? Heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Voor een nieuwe fiets betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00.

 

Hoe komt u aan een fiets voor uw kind?

 • Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woont u in Den Haag?
 • Is het inkomen op of rond het wettelijk sociaal minimuminkomen?

Als u drie keer 'ja' hebt geantwoord, kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Na het invullen van het aanvraagformulier en als dit is goedgekeurd ontvangt u van ons een voucher waarmee u een fiets kunt gaan ophalen bij een van onze fietsenleveranciers.


Naar het aanvraagformulier

Heeft uw kind een fiets via Leergeld Den Haag gekregen en is deze gestolen? Via Leergeld Den Haag kunt u in dit geval geen nieuwe fiets meer aanvragen. Wij adviseren u hier altijd aangifte van te doen. Dit kan via deze link.

Meer informatie over de fietsen van Leergeld Den Haag vindt u bij Veelgestelde vragen 

 

Heeft u te maken met bijzondere kosten voor uw kind? Zoals kosten voor school (werkweek, schoolkamp) of medische kosten (bril)? Dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van deze kosten door Leergeld Den Haag. Hier zijn voorwaarden en regels aan verbonden

Voorwaarden:

 • U woont in Den Haag;
 • Het kind voor wie u aanvraagt is ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar;
 • de kosten mogen niet al door u betaald zijn;
 • Uw inkomen* is tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

*U doet bij Leergeld Den Haag een bijzondere aanvraag. Onze medewerker Bijzondere verstrekkingen neemt dan contact met u op voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek wordt gevraagd naar uw financiële situatie. Dit betekent dat u de gegevens van uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden moet kunnen overleggen. Na beoordeling van uw financiële situatie neemt de medewerker het besluit of u in aanmerking voor vergoeding komt.

In plaats van een huisbezoek kunt u ook bij Leergeld Den Haag langskomen. Dit kan pas als wij weer geopend zijn voor gezinnen. Dit gebeurt alleen op afspraak. De beoordeling kan ook telefonisch plaatsvinden. In alle gevallen zal onze medewerker u vragen om inzage te verlenen in uw financiële documenten. Denk aan: bankafschrift, loonstrook, jaaropgaaf, correspondentie met schuldeisers etc.

Voorbeelden van bijzondere aanvragen

 • schoolreisje, werkweek, schoolkamp of kampweek,
 • bijzondere schoolkosten, zoals beroepskleding of stromings- en talentenonderwijs (cultuur/sport/science stroom),
 • grafische rekenmachine,
 • andere zaken, zoals een bril die niet vergoed wordt e.d.

U wilt weten of u in aanmerking komt voor een bijzondere aanvraag? Neem dan online contact met ons op via de knop "Naar het aanvraagformulier". Bellen (070-3601337) of e-mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) mag ook.

Bijzondere aanvragen zijn maatwerk. Dit vraagt om een zorgvuldige beoordeling. De behandeling van uw aanvraag kan enige tijd duren.  

Zie voor onze bereikbaarheid onder: contact 

 

Is uw kind 4 jaar of ouder maar nog geen 18? Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas en is het lid van een club of organisatie die meedoet met de Ooievaarspasregeling? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen voor de materialen: bijvoorbeeld voetbalschoenen, zwemkleding, een judopak of een muziekinstrument.

Doet u voor het eerst een aanvraag? Dan ontvangt u een waardebon van maximaal € 150,-. Voor een tweede of volgende aanvraag geldt een maximum van € 100,-.

Wij nemen alleen het originele aanvraagformulier in behandeling dat Leergeld Den Haag uitgeeft. Een kopie of blanco formulier nemen wij niet in behandeling.

Is uw kind 4 of ouder en nog geen 18? Heeft het een Haagse Ooievaarspas?  Dan kunt u bij ons een computer aanvragen.

Waarom een computer?

Een computer is belangrijk. Daarmee kunnen kinderen hun huiswerk maken, spreekbeurten voorbereiden, van alles opzoeken en natuurlijk spelletjes spelen.

U ontvangt van Leergeld Den Haag een systeemkast, beeldscherm, muis, toetsenbord en een speaker set (boxen). De computers hebben Windows 10 en een Microsoft Office pakket. Zo zijn ze goed te gebruiken voor schoolwerk. Wat kunt u verwachten?

Kom ik in aanmerking?

 • Heb je geen goede computer voor je schoolwerk?
 • Zit je op een basisschool, het speciaal onderwijs of op het voortgezet onderwijs?
 • Ben je in het bezit van een Ooievaarspas?
 • Ben je 4 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woon je in Den Haag?

      Als je alle vragen kunt beantwoorden met 'ja', kun je een computer aanvragen.

Naar het computer aanvraagformulier

 Meer informatie over de computer en over reparatie vindt u hier.

 


Hoe verloopt de aanvraag?

Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar die wonen in Den Haag en een Haagse Ooievaarspas hebben, kunnen een computer aanvragen.

U kunt een aanvraagformulier invullen op de website. Of u kunt telefonisch een computer aanvragen. Stichting Leergeld Den Haag is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Ons telefoonnummer is 070 – 360 1337.

Als wij uw aanvraag hebben verwerkt, krijgt u een bevestiging per post. Dit kan even duren.
 
Drie weken voor de bezorgdatum krijgt u van ons een brief met een groen kaartje. Wanneer u thuis bent op de bezorgdatum, stuurt u het groene kaartje met uw handtekening aan ons terug.

U kunt op kantoor van Leergeld Den Haag een computer afhalen. Hiervoor maakt u eerst een afspraak met ons. Dat kan per telefoon..

Wanneer u de computer in ontvangst neemt, tekent u het contract en betaalt u de eigen bijdrage van € 30,-.


Hoe verloopt de bezorging?

Medewerkers van Leergeld Den Haag komen bij u thuis de computer bezorgen. De medewerkers sluiten de computer aan en controleren of alles werkt.


Garantie en reparaties?

Op de computer zit 6 maanden garantie. Na 6 maanden kost reparatie aan de computer € 10,-. De garantieperiode van 6 maanden gaat daarna opnieuw in.

In sommige gevallen kunnen onze medewerkers besluiten om de computer te vervangen. Vervanging van de computer kost € 15,-.

Wij doen geen reparaties aan huis. U kunt ons bellen om een afspraak te maken om de systeemkast (of andere kapotte onderdelen) bij ons langs te brengen voor reparatie.

 

Handleiding aansluiten computer

Zie de pdf "handleiding computeraansluiting.pdf".


Mag ik de computer houden?

De computer is in bruikleen. Dit betekent dat de computer altijd van Leergeld Den Haag blijft. U leent de computer zolang uw kind de computer nodig heeft.

Wanneer u de computer niet meer nodig heeft, dan ontvangen wij die graag terug. U kunt de spullen bij ons inleveren op kantoor.

U krijgt van Leergeld Den Haag de volgende spullen als u een computer aanvraagt:

 • Een systeemkast
 • Een beeldscherm
 • Een toetsenbord
 • Een muis
 • Een speaker set (boxen)

De systeemkast en het beeldscherm zijn hernieuwd. Het toetsenbord, de muis en de speaker set zijn nieuw. De computers worden klaar gemaakt door onze medewerkers. Elke computer bevat Windows 10 en Microsoft Office 2010. Onze systemen zijn daardoor goed te gebruiken voor schoolwerk.

U kunt de computer zelf thuis aansluiten op internet. Dit doet u door een netwerk kabel erin te doen, die verbonden is met een modem. Of door een WiFi USB stick aan te schaffen en erin te doen. De WiFi stick steekt u in één van de USB poorten van de systeemkast. 

refurbishedpc

 

 

 

 

foto pc toebehoren 

Fotoset van de geleverde computer en toebehoren.

Als u de voorwaarden voor de computer kent, dan kunt op de link "Computer aanvragen" klikken. Met dit formulier kunt u een aanvraag doen. Let op! Voor een computer vragen wij u een eigen bijdrage van € 30,-. Wilt u eerst iemand spreken? Neem dan contact op met Leergeld Den Haag.

 Reparatieafdeling

 

 1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. Met de Schoolspullenpas kunnen kinderen spullen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een lijst met schoolbenodigdheden. Dit zijn artikelen die uw kind nodig heeft voor school. Koop ook alleen maar die artikelen. Zo zorgen we ervoor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolspullen zijn verkrijgbaar bij deze winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bristol, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check op www.leergelddenhaag.nl welke winkels er bij u in de buurt zijn.

2. Waarom mag ik niet alles kopen met de Schoolspullenpas?

U mag alleen die artikelen kopen, die de school van uw kind nodig vindt om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een lijst met schoolbenodigdheden.

3. Waarom doen sommige winkels niet mee met de Schoolspullenpas?

Winkels kiezen er zelf voor of ze wel / niet meedoen. Leergeld Den Haag selecteert winkels die de juiste schoolspullen. Zo weet u zeker dat de artikelen daar te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Waarom mag ik niet elk merk gymschoen of gymkleding kopen?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school, dus niet van vrijetijdsschoenen of sneakers. Die kunt u wel kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel. U krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.