Vergrootglas

foto 9a min

Hier komt een overzicht met de info over de aanvragen voor:

 • Compters
 • Fietsen
 • Sport en Cultuur
 • Alle overige aanvragen

Aan dit onderdeel wordt op dit moment nog gewerkt.

Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18? Heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Voor een nieuwe fiets betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00.

 

Hoe komt u aan een fiets voor uw kind?

 • Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woont u in Den Haag?
 • Is het inkomen op of rond het wettelijk sociaal minimuminkomen?

Als u drie keer 'ja' hebt geantwoord, kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Na het invullen van het aanvraagformulier en als dit is goedgekeurd ontvangt u van ons een voucher waarmee u een fiets kunt gaan ophalen bij een van onze fietsenleveranciers.

Naar het fietsen aanvraagformulier

Heeft uw kind een fiets via Leergeld Den Haag gekregen en is deze gestolen? Via Leergeld Den Haag kunt u in dit geval geen nieuwe fiets meer aanvragen. Wij adviseren u hier altijd aangifte van te doen. Dit kunt u via deze link doen.

Is uw kind 4 jaar of ouder en nog geen 18 jaar? Dan kunt u behalve voor een fiets, een computer, of materialen voor sport en cultuur bij Leergeld terecht voor een aantal andere zaken. Leergeld kan soms te hulp schieten bij bijvoorbeeld kindervakantieweken of bijzondere schoolkosten. Onze medewerker bijzondere verstrekkingen kan u vertellen of u hiervoor in aanmerking komt. Bij bijzondere verstrekkingen vindt altijd een huisbezoek plaats of wordt de aanvrager uitgenodigd bij Leergeld langs te komen met de benodigde documenten.

Voorwaarde voor hulp is:

 • dat u woont in Den Haag;
 • het kind waarvoor u aanvraagt ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar is;
 • uw gezin een inkomen heeft tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

Is uw kind 4 of ouder en nog geen 18? Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas en is het lid van een club of organisatie die aangesloten is bij de Ooievaarspasregeling? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen voor de materialen (bv. voetbalschoenen, zwemkleding, judopak, muziekinstrument) die nodig zijn om deel te nemen. Voor de materialen hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Voor een eerste aanvraag ontvangt u een waardebon van maximaal € 150,-. Voor een tweede of volgende aanvraag geldt een maximum van € 100,-. Om een aanvraag te kunnen indienen is een origineel aanvraagformulier nodig die bij Leergeld Den Haag wordt uitgegeven. Een kopie of blanco formulier kunnen wij niet in behandeling nemen.

Is uw kind 5 of ouder en nog geen 18? Heeft het een Haagse Ooievaarspas?  Dan komt uw kind in aanmerking voor een PC van Leergeld Den Haag. Wilt u meer weten over de computersystemen? Klik dan eerst op "meer info".  De PC's zijn zo ingericht dat deze vooral goed bruikbaar zijn voor schoolwerk. Voor een goede werking is een internetaansluiting noodzakelijk. Voor een computerset inclusief een 17 inch TFT- monitor betaalt u een eigen bijdrage van € 30,-

Waarom een computer?

Om kinderen goed te kunnen laten leren, is het belangrijk dat ze in ieder geval een computer hebben. Daarmee kunnen zij meedoen op school, informatie uitwisselen met hun vrienden, spreekbeurten voorbereiden en werkstukken maken en lekker spelen.. Daarom kunt u bij Leergeld terecht voor het aanvragen van een computer. Lees hier meer over de computer die u kunt verwachten.

Woont u in Den Haag en kan uw kind niet meedoen aan activiteiten op school of daarbuiten, omdat u dat niet kunt betalen? Dan kan Leergeld u helpen. Leergeld is er voor alle schoolgaande kinderen van 5 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen (tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum). De praktische hulp van Leergeld zorgt ervoor dat ook uw kind mee kan blijven doen met z'n leeftijdsgenootjes. Samengevat:

Hoe kom ik aan een computer ?

 • Heb je geen goede PC voor jouw schoolwerk ?
 • Zit je op een Basisschool, het SO of op het Voortgezet onderwijs?
 • Ben je in het bezit van een Ooievaarspas ?
 • Ben je 5 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woon je in Den Haag?

Als je alle vragen kunt beantwoorden met 'ja', kun je bij Leergeld Den Haag een PC aanvragen.

Naar het computer aanvraagformulier

 

 

Symbaloo


Met Symbaloo heeft Leergeld Den Haag haar eigen (internetstartpagina) gemaakt. De pagina is opgebouwd uit blokjes die lijken op de bekende “Apps” van een tablet of smartphone.  Hiermee kun je spelletjes, leuke, handige en leerzame zaken aanklikken. Sinds 2012 gebruiken wekelijks meer dan 2000 kinderen deze startpagina. Begin 2015 zijn de mogelijkheden opnieuw uitgebreid. Je kunt nu veel gemakkelijk jouw eigen startpagina aan de Leergeld symbaloostartpagina toevoegen over bijvoorbeeld jouw hobby, lievelingsmuziek, spelletjes of handige links.

klik op: http://leergelddenhaag.symbaloo.com

Als uw kind aan deze voorwaarden voldoet, ontvangt u na ongeveer een maand na de aanmelding de aangevraagde computer. Deze wordt door medewerkers van Leergeld bij u thuis bezorgd. De medewerkers zijn verplicht de computer bij u thuis aan te sluiten, zodat wij zeker weten dat alles goed werkt. De computers zijn niet nieuw, maar altijd A klasse computersystemen, die helemaal zijn nagekeken. De systemen worden geschikt gemaakt voor Windows 7. Op alle systemen wordt behalve Windows 7 ook Microsoft Office 2010 geïnstalleerd. Hierdoor zijn de systemen uitstekend bruikbaar voor het schoolwerk. Voor een goede werking is een aansluiting op internet noodzakelijk. Klik op het plaatje met de computers om een indruk te krijgen van de geleverde materialen. Merk, kleur en afmetingen kunnen gedurende het jaar veranderen, omdat deze afhankelijk zijn van de voorraad.

refurbishedpc

 

 

 

Fotoset van de geleverde computer, beeldscherm en toebehoren.

Als u de voorwaarden voor een verstrekking kent, dan kunt op de link "Computer aanvragen" klikken voor het invullen van de aanvraag voor een PC.  Wilt u eerst kijken of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met Leergeld Den Haag

 • Hoe verloopt de aanvraag?
 • Wanneer komt een PC in aanmerking voor vervanging?
 • Waarom is een internetaansluiting noodzakelijk?
 • Garantie en reparaties?
    (deze onderwerpen kunt u binnenkort vinden op deze website)

 Reparatieafdeling

 

 

Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden tijdens de Schoolspullenpas aan de medewerkers van Leergeld Den Haag. Daar geven wij u graag een antwoord op.

1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. De Schoolspullenpas helpt kinderen om spullen te kunnen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een ‘Schoolbenodigdhedenlijst’ waarin staat wat een kind nodig heeft aan schoolspullen. Houd u aan de regels en koop alleen spullen die nodig zijn voor school. Daarmee zorgen we er, met uw hulp, voor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolbenodigdheden zijn verkrijgbaar bij de aangesloten winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check altijd op www.leergelddenhaag.nl welke winkels dat bij u in de buurt zijn.

2.Waarom mag ik niet alles kopen van de Schoolspullenpas?

U mag alleen de spullen kopen die de school waar uw kind naar toe gaat nodig vindt voor uw kind om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een schoolbenodigdhedenlijst.

3. Waarom is er een aantal winkels, waar die ik graag naartoe zou willen, niet aangesloten op de pas?

Sommige winkels kiezen er ook zelf voor om niet mee te doen. Leergeld Den Haag kiest winkels die altijd de juiste Schoolspullen hebben die op school nodig zijn. Zo kunt u er op rekenen dat spullen die u nodig heeft in de winkel te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Wat is de reden dat ik niet zomaar alle gymschoenen-en gymkleding mag kopen en dat we niet meer dan € 75 mogen besteden aan gymschoenen-en gymkleding?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school en niet van vrije tijd schoenen of sneakers. Die kunt u later in het jaar kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel; u krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.

 

 


Filmpjes met uitleg 

Heeft u het aanvraagformulier al in de brievenbus ontvangen? Wilt u de aanvraag voor de schoolspullenpas per smartphone, laptop of computer verwerken? Kijk dan eerst even naar het filmpje met de uitleg.

filmpje1
 

 • Klik op filmpje 1 als u alleen kinderen hebt op de basisschool, niet in de brugklas zitten en niet ouder dan 16 zijn.
 • Klik op filmpje 2 als u kinderen in de brugklas* hebt of kinderen die ouder dan 16 zijn (en nog geen 18).
    (door een technische storing komt dit filmpje iets later beschikbaar *van deze groep kinderen moeten meer gegevens ingevuld worden!)

Ter info:

 • De aanvraagformulieren voor de Schoolspullenpas zijn verstuurd in de laatste week van mei. 
 • Tot 1 september kunt u een aanvraag indienen.

Let op!
Voordat u de Schoolspullenpas ontvangt, krijgt u eerst een activatiecode toegestuurd via de post. Bewaar de activatiecode goed. Deze heeft u nodig om de Schoolspullenpas te activeren via activatie.leergelddenhaag.nl


pas ronde hoekenDe Schoolspullenpassen kunt u gebruiken tot en met 30 september 2019. Na deze datum vervallen alle tegoeden op de passen!

 
Vragen over de Schoolspullenpas? Van maandag t/m donderdag is Leergeld van 9.00 - 12.30 uur bereikbaar op: tel.: 070-7796135 of 070-7796136. U kunt ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

SSP 2019

Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor een Schoolspullenpas?

 • Als uw kind een geldige Ooievaarspas heeft.
 • Als uw kind ingeschreven staat en woont in de gemeente Den Haag.
 • Als uw kind tussen de 4 en 18 jaar is.
 • Als uw kind naar school gaat.
 • Als uw kind is geboren tussen 01-07-2001 en 31-12-2015
  • Voor 1 juli 2019 wordt uw kind 18 jaar. Dan komt uw kind niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas  (dus als uw kind op 30 juni 2019 18 jaar wordt komt hij/zij niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas).
  • Na 31 december 2019 wordt uw kind 4 jaar. Uw kind komt niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar (dus als uw kind op 1 januari 2019 4 jaar wordt, komt hij/zij niet meer in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar).

Wat is de waarde van de Schoolspullenpas?

 • Voor een kind in het basisonderwijs is het bedrag: € 50,-
 • Voor een kind in de brugklas: € 250,- 
 • Voor een kind in het voortgezet onderwijs: € 150,-
 • Voor een leerling in het MBO-BOL jonger dan 18 jaar: € 150,- (BOL = Beroeps Opleidende Leerweg)
 • Voor een leerling op het HBO en Universiteit jonger dan 18 jaar: € 150,- 

Kan ik het aanvraagformulier ook inscannen en naar Leergeld e-mailen?
Nee, dit kan helaas niet. Wij hebben het ondertekende aanvraagformulier nodig. Stuurt u daarom het formulier naar ons in de antwoordenvelop. Als u digitaal, met de computer, de Schoolspullenpas aanvraagt hoeft u het aanvraagformulier niet op te sturen naar Leergeld.

Kan ik met mijn computer, laptop, of tablet de aanvraag doen voor de Schoolspullenpas?
Ja, dat kan. Op de website digitale aanvraag Schoolspullenpas kunt u digitaal een aanvraag doen voor de Schoolspullenpas. Op het aanvraagformulier dat u hebt gekregen staat een code die u nodig hebt voor de digitale aanvraag. Of u maakt gebruik van QR-code. De aanvraag wordt gelijk behandeld; er is geen risico dat u het formulier kwijt raakt of dat het bij de post kwijtraakt! En, uw aanvraag wordt sneller in behandeling genomen dan als u het formulier opstuurt naar Leergeld! Het aanvraagformulier hoeft u niet op te sturen maar mag u houden.

Wat is de uiterste inleverdatum voor het aanvraagformulier?
Uiterlijk 12 september moet uw aanvraag bij Leergeld zijn. Na 12 september kunt u geen Schoolspullenpas meer aanvragen.

Wat gebeurt er als ik het aanvraagformulier voor een Schoolspullenpas niet meteen terugstuur?
Als uw aanvraagformulier vóór 18 juli bij Leergeld Den Haag is, hebt u vóór de zomervakantie de Schoolspullenpas. Als uw aanvraagformulier later bij Leergeld Den Haag is, ontvangt u de pas in augustus of september. Let op: Na 12 september nemen wij geen aanvragen voor een Schoolspullenpas in behandeling.

Hoe weet ik of mijn aanvraag voor een Schoolspullenpas goed is aangekomen?
Uw aanvraag wordt bij Leergeld Den Haag meteen in behandeling genomen als wij uw aanvraag hebben ontvangen. Als we veel aanvragen tegelijk binnen krijgen kan het zijn dat u de activatiecode en de pas later ontvangt. Wij doen ons best om alles zo snel als mogelijk en goed te verwerken...

 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 6 juni ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 19 juni (activatiecode 15 juni); dit is een gewijzigde datum!
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 20 juni ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 29 juni (activatiecode 27 juni);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 4 juli ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 13 juli (activatiecode 11 juli);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 18 juli ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 27 juli (activatiecode 25 juli);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 15 augustus ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 24 augustus (activatiecode 22 augustus);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 5 september ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 14 september (activatiecode 12 september);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 12 september ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 21 september (activatiecode 19 september).

Let er wel op: wij zijn afhankelijk van de postbezorging van Post.Nl. De datums staan daarom niet vast.

Als u het formulier hebt opgestuurd en Leergeld heeft het formulier ontvangen vóór een van de datums hierboven en u hebt een week later nog geen Schoolspullenpas ontvangen, neem dan contact op met Leergeld via:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
 • bel een van de Schoolspullenpas-telefoonnummers : 070-7796135 of 070-7796136 (maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.30 uur).

Mijn kind is in de brugklas blijven zitten. Krijgt mijn kind voor dit jaar weer de brugklasvergoeding?
Uw krijgt maar één keer de brugklasvergoeding van € 250,-. Brugklassers die zijn blijven zitten krijgen de vergoeding voor het voortgezet onderwijs (€ 150,-).

Mijn kind heeft geen Ooievaarspas. Ik heb een minimumloon. Kan mijn kind een Schoolspullenpas krijgen?
Nee, alleen kinderen met een eigen Ooievaarspas kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Neem contact op met de gemeente Den Haag voor het aanvragen van de Ooievaarspas. Dit kan op telefoonnummer 14070 of de website: www.ooievaarspas.nl.

Wat mag ik kopen met de Schoolspullenpas?
Met de Schoolspullenpas mag u alleen de artikelen kopen die op de schoollijst van de school van uw kind staan. Een voorbeeld vindt u door op de volgende link te klikken: Wat mag ik kopen?

Mag ik in de winkel bijbetalen?
Ja dat mag om daarmee het bedrag dat op de Schoolspullenpas staat op te kunnen maken. Gaat uw ruilen dan kunt u dat doen voor hetzelfde artikel. U krijgt geen geld terug ook al hebt u het artikel gekocht met bijbetaling.

Kan ik kiezen voor geld in plaats van de Schoolspullenpas?
Nee, dat kan niet. Het tegoed op de Schoolspullenpas is niet om te zetten in contant geld.

Bij welke winkels kan ik spullen kopen met de Schoolspullenpas?
Alleen de winkels die op de Schoolspullenpas staan, accepteren de Schoolspullenpas. Dit zijn de AJ Sports, Aktie sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Deze winkels staan ook op de pas.

Waarom kan ik alleen bij de aangesloten winkels schoolspullen halen?
Alleen bij de kassa's van de winkels die meedoen kunt u met de Schoolspullenpas betalen. Kassa's van andere winkels accepteren de Schoolspullenpas niet.

Ik ga op vakantie. Kan ik de Schoolspullenpas eerder krijgen?
Nee, de Schoolspullenpas wordt door de drukkerij rechtstreeks naar u opgestuurd. Let daarom extra goed op de vakantiepost of laat door een vertrouwd persoon uw post ophalen!

Mijn kind is zijn Schoolspullenpas verloren. Kan ik een nieuwe aanvragen?
Nee, dat kan helaas niet, wees dus zuinig op de Schoolspullenpas! U kunt het een beetje vergelijken met het verliezen van uw portemonnee, weg is weg! Geef het wel aan ons door dat u de pas kwijt bent zodat wij de pas kunnen blokkeren. De pas is dan iet meer te gebruiken.

Kan ik de Schoolspullenpas ook zelf komen ophalen?
Nee, dat is niet mogelijk. De Schoolspullenpas wordt door de drukkerij naar u thuis opgestuurd.

Tot wanneer is de Schoolspullenpas geldig?
De Schoolspullenpas is geldig tot en met 30 september 2019. Na deze datum worden alle Schoolspullenpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat de schoolspullen vóór 1 oktober worden aangeschaft en het saldo is opgebruikt! Wacht niet te lang met het kopen van de schoolspullen. De winkels hebben rond de start van het schooljaar de grootste keuze.

Krijgt mijn kind volgend jaar ook een Schoolspullenpas?
Als u volgend jaar een geldige Ooievaarspas hebt voor uw kind ontvangt u vanzelf informatie over de Schoolspullenpas in mei 2020. Zorg ervoor dat u de Ooievaarspas op tijd verlengt! Houd de website van Leergeld Den Haag en de nieuwsbrieven van de gemeente Den Haag in de gaten.