Vergrootglas

foto 9a min

Hier komt een overzicht met de info over de aanvragen voor:

 • Compters
 • Fietsen
 • Sport en Cultuur
 • Alle overige aanvragen

Aan dit onderdeel wordt op dit moment nog gewerkt.

Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18? Heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Voor een nieuwe fiets betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00.

 

Hoe komt u aan een fiets voor uw kind?

 • Is uw kind 10 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woont u in Den Haag?
 • Is het inkomen op of rond het wettelijk sociaal minimuminkomen?

Als u drie keer 'ja' hebt geantwoord, kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Na het invullen van het aanvraagformulier en als dit is goedgekeurd ontvangt u van ons een voucher waarmee u een fiets kunt gaan ophalen bij een van onze fietsenleveranciers.

Naar het fietsen aanvraagformulier

Heeft uw kind een fiets via Leergeld Den Haag gekregen en is deze gestolen? Via Leergeld Den Haag kunt u in dit geval geen nieuwe fiets meer aanvragen. Wij adviseren u hier altijd aangifte van te doen. Dit kunt u via deze link doen.

Is uw kind 4 jaar of ouder en nog geen 18 jaar? Dan kunt u behalve voor een fiets, een computer, of materialen voor sport en cultuur bij Leergeld terecht voor een aantal andere zaken. Leergeld kan soms te hulp schieten bij bijvoorbeeld kindervakantieweken of bijzondere schoolkosten. Onze medewerker bijzondere verstrekkingen kan u vertellen of u hiervoor in aanmerking komt. Bij bijzondere verstrekkingen vindt altijd een huisbezoek plaats of wordt de aanvrager uitgenodigd bij Leergeld langs te komen met de benodigde documenten.

Voorwaarde voor hulp is:

 • dat u woont in Den Haag;
 • het kind waarvoor u aanvraagt ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar is;
 • uw gezin een inkomen heeft tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

Is uw kind 4 of ouder en nog geen 18? Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas en is het lid van een club of organisatie die aangesloten is bij de Ooievaarspasregeling? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen voor de materialen (bv. voetbalschoenen, zwemkleding, judopak, muziekinstrument) die nodig zijn om deel te nemen. Voor de materialen hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Voor een eerste aanvraag ontvangt u een waardebon van maximaal € 150,-. Voor een tweede of volgende aanvraag geldt een maximum van € 100,-. Om een aanvraag te kunnen indienen is een origineel aanvraagformulier nodig die bij Leergeld Den Haag wordt uitgegeven. Een kopie of blanco formulier kunnen wij niet in behandeling nemen.

 Is uw kind 4 of ouder en nog geen 18? Heeft het een Haagse Ooievaarspas?  Dan kunt u een computer aanvragen bij Leergeld Den Haag.  

Waarom een computer?

Om kinderen goed te ondersteunen, is het belangrijk dat zij een computer hebben. Daarmee kunnen zij huiswerk maken, spreekbeurten voorbereiden, van alles opzoeken en natuurlijk spelletjes spelen.

U ontvangt van Leergeld Den Haag en systeemkast, beeldscherm, muis, toetsenbord en een speaker set (boxen). De eigen bijdrage die u hiervoor betaalt is: € 30,-. De computers hebben Windows 10 en een Microsoft Office pakket erop. Zo zijn ze goed te gebruiken voor schoolwerk. Wat kunt u verwachten?

Krijg ik een computer van Leergeld Den Haag?

 • Heb je geen goede computer voor je schoolwerk ?
 • Zit je op een basisschool, het speciaal onderwijs of op het voortgezet onderwijs?
 • Ben je in het bezit van een Ooievaarspas ?
 • Ben je 5 jaar of ouder en nog geen 18?
 • Woon je in Den Haag?

      Als je alle vragen kunt beantwoorden met 'ja', kun je een computer aanvragen.

Naar het computer aanvraagformulier

 Meer informatie over de computer en over reparatie vindt u hier.

 

Symbaloo


Met Symbaloo heeft Leergeld Den Haag haar eigen (internetstartpagina) gemaakt. De pagina is opgebouwd uit blokjes die lijken op de bekende “Apps” van een tablet of smartphone.  Hiermee kun je spelletjes, leuke, handige en leerzame zaken aanklikken. Sinds 2012 gebruiken wekelijks meer dan 2000 kinderen deze startpagina. Begin 2015 zijn de mogelijkheden opnieuw uitgebreid. Je kunt nu veel gemakkelijk jouw eigen startpagina aan de Leergeld symbaloostartpagina toevoegen over bijvoorbeeld jouw hobby, lievelingsmuziek, spelletjes of handige links.

klik op: http://leergelddenhaag.symbaloo.com

 

Hoe verloopt de aanvraag?
Voor kinderen van 4 t/m 17 jaar die wonen in Den Haag en een Haagse Ooievaarspas hebben kunnen een computer aanvragen.

U kunt een aanvraagformulier invullen op de website U kunt ook ons op kantoor langs komen.  En u kunt telefonisch een computer aanvragen. Stichting Leergeld Den Haag is maandag, woensdag en donderdag tussen 09.00 en 12.30 uur telefonisch bereikbaar. Op dinsdagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur. Ons telefoonnummer is 070 – 360 1337.

Wanneer wij uw aanvraag hebben en deze gaan verwerken, krijgt u een bevestiging per post. Houd er rekening mee dat dit even kan duren.
 
Drie weken voor de bezorgdatum krijgt u van ons een brief met een groen kaartje. Wanneer u thuis bent op de bezorgdatum, stuurt u het groene kaartje met uw handtekening aan ons terug.

U kunt op kantoor een computer op komen halen. Het is belangrijk dat u hiervoor een afspraak met ons maakt. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen.

Wanneer u de computer in ontvangst neemt, tekent u het contract en betaalt u de eigen bijdrage van € 30,-.


Hoe verloopt de bezorging?
Medewerkers van Leergeld Den Haag komen bij u thuis de computer bezorgen. De medewerkers sluiten de computer aan en controleren of alles werkt.


Garantie en reparaties?
Op de computer zit 6 maanden garantie. Na 6 maanden kost reparatie aan de computer € 10,-. De garantieperiode van 6 maanden gaat opnieuw in.

In sommige gevallen zullen onze medewerkers besluiten dat de computer die u van ons heeft ontvangen aan vervangen toe is. Vervanging van de computer kost € 15,-.

Wij doen geen reparaties aan huis. U kunt ons bellen om een afspraak te maken om de systeemkast (of andere kapotte onderdelen) bij ons langs te brengen voor reparatie.


Mag ik de computer houden?
De computer is in bruikleen. Dit betekent dat de computer van Leergeld is en u die van ons leent. Zolang uw kind de computer nodig heeft, mag hij of zij de computer blijven gebruiken.

Wanneer u de computer niet meer nodig heeft, dan ontvangen wij die graag terug. U kunt de spullen bij ons inleveren op kantoor.

U krijgt van Leergeld Den Haag de volgende spullen als u een computer aanvraagt:

 • Een systeemkast
 • Een beeldscherm
 • Een toetsenbord
 • Een muis
 • Een speaker set (boxen)

De systeemkast en het beeldscherm zijn hernieuwd. Het toetsenbord, de muis en de speaker set zijn nieuw. De computers worden klaar gemaakt door onze medewerkers. Elke computer bevat Windows 10 en Microsoft Office 2010. Onze systemen zijn daardoor goed te gebruiken voor schoolwerk.

U kunt de computer zelf thuis aansluiten op internet. Dit doet u door een netwerk kabel erin te doen, die verbonden is met een modem. Of door een WiFi USB stick aan te schaffen en erin te doen. De WiFi stick steekt u in één van de USB poorten van de systeemkast. 

refurbishedpc

 

 

 

 

foto pc toebehoren 

Fotoset van de geleverde computer en toebehoren.

Als u de voorwaarden voor de computer kent, dan kunt op de link "Computer aanvragen" klikken. Met dit formulier kunt u een aanvraag doen. Let op! Voor een computer vragen wij u een eigen bijdrage van € 30,-. Wilt u eerst iemand spreken? Neem dan contact op met Leergeld Den Haag.

 Reparatieafdeling

 

 

Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden tijdens de Schoolspullenpas aan de medewerkers van Leergeld Den Haag. Daar geven wij u graag een antwoord op.

1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. De Schoolspullenpas helpt kinderen om spullen te kunnen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een ‘Schoolbenodigdhedenlijst’ waarin staat wat een kind nodig heeft aan schoolspullen. Houd u aan de regels en koop alleen spullen die nodig zijn voor school. Daarmee zorgen we er, met uw hulp, voor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolbenodigdheden zijn verkrijgbaar bij de aangesloten winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check altijd op www.leergelddenhaag.nl welke winkels dat bij u in de buurt zijn.

2.Waarom mag ik niet alles kopen van de Schoolspullenpas?

U mag alleen de spullen kopen die de school waar uw kind naar toe gaat nodig vindt voor uw kind om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een schoolbenodigdhedenlijst.

3. Waarom is er een aantal winkels, waar die ik graag naartoe zou willen, niet aangesloten op de pas?

Sommige winkels kiezen er ook zelf voor om niet mee te doen. Leergeld Den Haag kiest winkels die altijd de juiste Schoolspullen hebben die op school nodig zijn. Zo kunt u er op rekenen dat spullen die u nodig heeft in de winkel te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Wat is de reden dat ik niet zomaar alle gymschoenen-en gymkleding mag kopen en dat we niet meer dan € 75 mogen besteden aan gymschoenen-en gymkleding?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school en niet van vrije tijd schoenen of sneakers. Die kunt u later in het jaar kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel; u krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.

 

 


Filmpjes met uitleg 

Heeft u het aanvraagformulier al in de brievenbus ontvangen? Wilt u de aanvraag voor de schoolspullenpas per smartphone, laptop of computer verwerken? Kijk dan eerst even naar het filmpje met de uitleg.

filmpje1
 

 • Klik op filmpje 1 als u alleen kinderen hebt op de basisschool, niet in de brugklas zitten en niet ouder dan 16 zijn.
 • Klik op filmpje 2 als u kinderen in de brugklas* hebt of kinderen die ouder dan 16 zijn (en nog geen 18).
    (door een technische storing komt dit filmpje iets later beschikbaar *van deze groep kinderen moeten meer gegevens ingevuld worden!)

Ter info:

 • De aanvraagformulieren voor de Schoolspullenpas zijn verstuurd in de laatste week van mei. 
 • Tot 1 september kunt u een aanvraag indienen.

Let op!
Voordat u de Schoolspullenpas ontvangt, krijgt u eerst een activatiecode toegestuurd via de post. Bewaar de activatiecode goed. Deze heeft u nodig om de Schoolspullenpas te activeren via activatie.leergelddenhaag.nl


pas ronde hoekenDe Schoolspullenpassen kunt u gebruiken tot en met 30 september 2019. Na deze datum vervallen alle tegoeden op de passen!

 
Vragen over de Schoolspullenpas? Van maandag t/m donderdag is Leergeld van 9.00 - 12.30 uur bereikbaar op: tel.: 070-7796135 of 070-7796136. U kunt ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.