Vergrootglas

foto 9a min

De kinderambassadeurs en Leergeldkids zijn in 2017 opgegaan in de Haagse Raad van Kinderen. Klik hier voor het nieuwsartikel over de installatie hiervan.

la hco kleiner

Op zaterdag 22 juni 2014 heeft Burgemeester Van Aartsen 22 kinderen geïnstalleerd als Kinderambassadeur van Leergeld Den Haag. De ambassadeurs zullen de komende weken kinderen op school en andere organisaties informeren over de Schoolspullenpas. Klik op de foto voor de foto's vam de rit naar het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding en de installatie door de burgemeester.

Zaterdag 10 mei 2014: eerste training 20 Kinderambassadeurs van Leergeld Den Haag.
Plaats : Haags Centrum voor Onderwijsadvies (HCO). (Loes Dreissen)

 ambassadeurstraining 2014De Kinderambassadeurs gaan hun leeftijdgenoten voorlichten over een nieuwe activiteit van Leergeld Den Haag: de Schoolspullenpas. Tijdens de training maakten de ambassadeurs  kennis met elkaar, verdiepten zich in het onderwerp en begonnen aan een PowerPointPresentatie over de Schoolspullenpas. Met deze pas kunnen kinderen die al een Ooievaarspas hebben na de vakantie spullen gaan halen die zij op school goed kunnen gebruiken. Voorbeelden zijn: een schooltas, een etui met inhoud, een usb-stick, gymschoenen enz. De Kinderambassadeurs gaan in hun eigen klas, maar ook in andere klassen of scholen, vertellen hoe je aan de schoolspullenpas kunt komen en waar je met de pas dingen kunt krijgen. Kinderen in het basisonderwijs krijgen € 50,- op de pas, kinderen van de brugklas € 300,-. Jongeren in het VO en het MBO-BOL € 150,-. 

Op zaterdag 7 juni 2014 hebben de ambassadeurs een vervolgtraining op het HCO en daarna worden zij officieel geïnstalleerd door burgemeester Van Aartsen. Dan begint hun eigenlijke werk: zoveel mogelijk bekendheid geven aan de Schoolspullenpas!