Vergrootglas

foto 9a min

 

Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden tijdens de Schoolspullenpas aan de medewerkers van Leergeld Den Haag. Daar geven wij u graag een antwoord op.

1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. De Schoolspullenpas helpt kinderen om spullen te kunnen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een ‘Schoolbenodigdhedenlijst’ waarin staat wat een kind nodig heeft aan schoolspullen. Houd u aan de regels en koop alleen spullen die nodig zijn voor school. Daarmee zorgen we er, met uw hulp, voor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolbenodigdheden zijn verkrijgbaar bij de aangesloten winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check altijd op www.leergelddenhaag.nl welke winkels dat bij u in de buurt zijn.

2.Waarom mag ik niet alles kopen van de Schoolspullenpas?

U mag alleen de spullen kopen die de school waar uw kind naar toe gaat nodig vindt voor uw kind om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een schoolbenodigdhedenlijst.

3. Waarom is er een aantal winkels, waar die ik graag naartoe zou willen, niet aangesloten op de pas?

Sommige winkels kiezen er ook zelf voor om niet mee te doen. Leergeld Den Haag kiest winkels die altijd de juiste Schoolspullen hebben die op school nodig zijn. Zo kunt u er op rekenen dat spullen die u nodig heeft in de winkel te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Wat is de reden dat ik niet zomaar alle gymschoenen-en gymkleding mag kopen en dat we niet meer dan € 75 mogen besteden aan gymschoenen-en gymkleding?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school en niet van vrije tijd schoenen of sneakers. Die kunt u later in het jaar kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel; u krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.

 

 


Filmpjes met uitleg 

Heeft u het aanvraagformulier al in de brievenbus ontvangen? Wilt u de aanvraag voor de schoolspullenpas per smartphone, laptop of computer verwerken? Kijk dan eerst even naar het filmpje met de uitleg.

filmpje1
 

 • Klik op filmpje 1 als u alleen kinderen hebt op de basisschool, niet in de brugklas zitten en niet ouder dan 16 zijn.
 • Klik op filmpje 2 als u kinderen in de brugklas* hebt of kinderen die ouder dan 16 zijn (en nog geen 18).
    (door een technische storing komt dit filmpje iets later beschikbaar *van deze groep kinderen moeten meer gegevens ingevuld worden!)

Ter info:

 • De aanvraagformulieren voor de Schoolspullenpas zijn verstuurd in de laatste week van mei. 
 • Tot 1 september kunt u een aanvraag indienen.

Let op!
Voordat u de Schoolspullenpas ontvangt, krijgt u eerst een activatiecode toegestuurd via de post. Bewaar de activatiecode goed. Deze heeft u nodig om de Schoolspullenpas te activeren via activatie.leergelddenhaag.nl


pas ronde hoekenDe Schoolspullenpassen kunt u gebruiken tot en met 30 september 2019. Na deze datum vervallen alle tegoeden op de passen!

 
Vragen over de Schoolspullenpas? Van maandag t/m donderdag is Leergeld van 9.00 - 12.30 uur bereikbaar op: tel.: 070-7796135 of 070-7796136. U kunt ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

SSP 2019

Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor een Schoolspullenpas?

 • Als uw kind een geldige Ooievaarspas heeft.
 • Als uw kind ingeschreven staat en woont in de gemeente Den Haag.
 • Als uw kind tussen de 4 en 18 jaar is.
 • Als uw kind naar school gaat.
 • Als uw kind is geboren tussen 01-07-2001 en 31-12-2015
  • Voor 1 juli 2019 wordt uw kind 18 jaar. Dan komt uw kind niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas  (dus als uw kind op 30 juni 2019 18 jaar wordt komt hij/zij niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas).
  • Na 31 december 2019 wordt uw kind 4 jaar. Uw kind komt niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar (dus als uw kind op 1 januari 2019 4 jaar wordt, komt hij/zij niet meer in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar).

Wat is de waarde van de Schoolspullenpas?

 • Voor een kind in het basisonderwijs is het bedrag: € 50,-
 • Voor een kind in de brugklas: € 250,- 
 • Voor een kind in het voortgezet onderwijs: € 150,-
 • Voor een leerling in het MBO-BOL jonger dan 18 jaar: € 150,- (BOL = Beroeps Opleidende Leerweg)
 • Voor een leerling op het HBO en Universiteit jonger dan 18 jaar: € 150,- 

Kan ik het aanvraagformulier ook inscannen en naar Leergeld e-mailen?
Nee, dit kan helaas niet. Wij hebben het ondertekende aanvraagformulier nodig. Stuurt u daarom het formulier naar ons in de antwoordenvelop. Als u digitaal, met de computer, de Schoolspullenpas aanvraagt hoeft u het aanvraagformulier niet op te sturen naar Leergeld.

Kan ik met mijn computer, laptop, of tablet de aanvraag doen voor de Schoolspullenpas?
Ja, dat kan. Op de website digitale aanvraag Schoolspullenpas kunt u digitaal een aanvraag doen voor de Schoolspullenpas. Op het aanvraagformulier dat u hebt gekregen staat een code die u nodig hebt voor de digitale aanvraag. Of u maakt gebruik van QR-code. De aanvraag wordt gelijk behandeld; er is geen risico dat u het formulier kwijt raakt of dat het bij de post kwijtraakt! En, uw aanvraag wordt sneller in behandeling genomen dan als u het formulier opstuurt naar Leergeld! Het aanvraagformulier hoeft u niet op te sturen maar mag u houden.

Wat is de uiterste inleverdatum voor het aanvraagformulier?
Uiterlijk 12 september moet uw aanvraag bij Leergeld zijn. Na 12 september kunt u geen Schoolspullenpas meer aanvragen.

Wat gebeurt er als ik het aanvraagformulier voor een Schoolspullenpas niet meteen terugstuur?
Als uw aanvraagformulier vóór 18 juli bij Leergeld Den Haag is, hebt u vóór de zomervakantie de Schoolspullenpas. Als uw aanvraagformulier later bij Leergeld Den Haag is, ontvangt u de pas in augustus of september. Let op: Na 12 september nemen wij geen aanvragen voor een Schoolspullenpas in behandeling.

Hoe weet ik of mijn aanvraag voor een Schoolspullenpas goed is aangekomen?
Uw aanvraag wordt bij Leergeld Den Haag meteen in behandeling genomen als wij uw aanvraag hebben ontvangen. Als we veel aanvragen tegelijk binnen krijgen kan het zijn dat u de activatiecode en de pas later ontvangt. Wij doen ons best om alles zo snel als mogelijk en goed te verwerken...

 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 6 juni ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 19 juni (activatiecode 15 juni); dit is een gewijzigde datum!
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 20 juni ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 29 juni (activatiecode 27 juni);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 4 juli ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 13 juli (activatiecode 11 juli);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 18 juli ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 27 juli (activatiecode 25 juli);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 15 augustus ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 24 augustus (activatiecode 22 augustus);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 5 september ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 14 september (activatiecode 12 september);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 12 september ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 21 september (activatiecode 19 september).

Let er wel op: wij zijn afhankelijk van de postbezorging van Post.Nl. De datums staan daarom niet vast.

Als u het formulier hebt opgestuurd en Leergeld heeft het formulier ontvangen vóór een van de datums hierboven en u hebt een week later nog geen Schoolspullenpas ontvangen, neem dan contact op met Leergeld via:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
 • bel een van de Schoolspullenpas-telefoonnummers : 070-7796135 of 070-7796136 (maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.30 uur).

Mijn kind is in de brugklas blijven zitten. Krijgt mijn kind voor dit jaar weer de brugklasvergoeding?
Uw krijgt maar één keer de brugklasvergoeding van € 250,-. Brugklassers die zijn blijven zitten krijgen de vergoeding voor het voortgezet onderwijs (€ 150,-).

Mijn kind heeft geen Ooievaarspas. Ik heb een minimumloon. Kan mijn kind een Schoolspullenpas krijgen?
Nee, alleen kinderen met een eigen Ooievaarspas kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Neem contact op met de gemeente Den Haag voor het aanvragen van de Ooievaarspas. Dit kan op telefoonnummer 14070 of de website: www.ooievaarspas.nl.

Wat mag ik kopen met de Schoolspullenpas?
Met de Schoolspullenpas mag u alleen de artikelen kopen die op de schoollijst van de school van uw kind staan. Een voorbeeld vindt u door op de volgende link te klikken: Wat mag ik kopen?

Mag ik in de winkel bijbetalen?
Ja dat mag om daarmee het bedrag dat op de Schoolspullenpas staat op te kunnen maken. Gaat uw ruilen dan kunt u dat doen voor hetzelfde artikel. U krijgt geen geld terug ook al hebt u het artikel gekocht met bijbetaling.

Kan ik kiezen voor geld in plaats van de Schoolspullenpas?
Nee, dat kan niet. Het tegoed op de Schoolspullenpas is niet om te zetten in contant geld.

Bij welke winkels kan ik spullen kopen met de Schoolspullenpas?
Alleen de winkels die op de Schoolspullenpas staan, accepteren de Schoolspullenpas. Dit zijn de AJ Sports, Aktie sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Deze winkels staan ook op de pas.

Waarom kan ik alleen bij de aangesloten winkels schoolspullen halen?
Alleen bij de kassa's van de winkels die meedoen kunt u met de Schoolspullenpas betalen. Kassa's van andere winkels accepteren de Schoolspullenpas niet.

Ik ga op vakantie. Kan ik de Schoolspullenpas eerder krijgen?
Nee, de Schoolspullenpas wordt door de drukkerij rechtstreeks naar u opgestuurd. Let daarom extra goed op de vakantiepost of laat door een vertrouwd persoon uw post ophalen!

Mijn kind is zijn Schoolspullenpas verloren. Kan ik een nieuwe aanvragen?
Nee, dat kan helaas niet, wees dus zuinig op de Schoolspullenpas! U kunt het een beetje vergelijken met het verliezen van uw portemonnee, weg is weg! Geef het wel aan ons door dat u de pas kwijt bent zodat wij de pas kunnen blokkeren. De pas is dan iet meer te gebruiken.

Kan ik de Schoolspullenpas ook zelf komen ophalen?
Nee, dat is niet mogelijk. De Schoolspullenpas wordt door de drukkerij naar u thuis opgestuurd.

Tot wanneer is de Schoolspullenpas geldig?
De Schoolspullenpas is geldig tot en met 30 september 2019. Na deze datum worden alle Schoolspullenpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat de schoolspullen vóór 1 oktober worden aangeschaft en het saldo is opgebruikt! Wacht niet te lang met het kopen van de schoolspullen. De winkels hebben rond de start van het schooljaar de grootste keuze.

Krijgt mijn kind volgend jaar ook een Schoolspullenpas?
Als u volgend jaar een geldige Ooievaarspas hebt voor uw kind ontvangt u vanzelf informatie over de Schoolspullenpas in mei 2020. Zorg ervoor dat u de Ooievaarspas op tijd verlengt! Houd de website van Leergeld Den Haag en de nieuwsbrieven van de gemeente Den Haag in de gaten.

 

Bij welke winkels kan ik met de Schoolspullenpas terecht?

Alleen de winkels waarvan het logo op de pas staat, accepteren de Schoolspullenpas. De logo's van deze winkels staan op de pas afgedrukt. Een complete lijst met alle filialen kunt u hieronder bekijken.

U kunt alleen in de onderstaande winkels met de Schoolspullenpas van Leergeld Den Haag schoolspullen kopen!!!

       

aj 250

Vestigingen Adres Postcode Plaats
AJ Sports Den Haag Dierenselaan 47-49 2573 KB Den Haag
Aktiesport logo diap op rood

Vestigingen Adres Postcode Plaats
Aktiesport Den Haag Vlamingstraat 32 2511 BB Den Haag
Aktiesport Leyweg Den Haag Leyweg 595 2545 GH Den Haag
Aktiesport Rijswijk Pr. W. Alexanderpromenade 14 2284 DK Rijswijk
bruna 250

Vestigingen Adres Postcide Plaats
Bruna Kijkduin  A. Diepenbrockhof 90  2551 LD  Den Haag
Bruna Duindorp  Fahrenheitstraat 536  2561 DJ  Den Haag
Bruna Leidschenveen  Simon Carmiggelthof 33  2492 JR  Den Haag
Bruna Rijswijk Laakkwartier  Herenstraat 5  2282 BN  Rijswijk
Bruna Den Haag CS  Kon.Julianaplein 10  2595 AA  Den Haag
Bruna Winkelcentrum Ypenburg  Oude Kustlijn 107  2496 SK  Den Haag
Bruna Rijswijk Boogaard  Pr. Johan Friso Promenade 154  2284 DC  Rijswijk
Bruna Pijnacker  Ackershof 30-32  2641DX  Pijnacker
Bruna Voorburg  Koningin Julianaplein 24  2273 BR  Voorburg
Bruna Nootdorp  Lange Baan 22  2632 GC  Nootdorp
free kick 250

Vestigingen Adres Postcode Plaats
Free Kick De Savornin Lohmanplein 45A 2566 AE Den Haag
 hema 250

Vestigingen Adres Postcode Plaas
HEMA Grote Marktstraat  Grote Marktstraat 57  2511 BH Den Haag
HEMA Leyweg  Leyweg 705  2545 GM Den Haag
HEMA Rijswijk  Pr. Willem Alexander Promenade  2284 DG Rijswijk
HEMA Dierenselaan  Dierenselaan 185-191  3573 KG Den Haag
HEMA Fahrenheitstraat  Fahrenheitstraat 649  2561 DC Den Haag
HEMA Scheveningen  Keizerstraat 144  2584 BM Scheveningen
HEMA Loosduinen  Loosduinse Hoofdstraat 313  7251 BB Den Haag
HEMA Den Haag Waldorpstraat  Waldorpstraat 190  2521 CD Den Haag
HEMA Rijswijk Herenstraat  Herenstraat 20  2282 BT Rijswijk
HEMA Willem de Zwijgerlaan  Willem de Zwijgerlaan 61a  2582 EH Den Haag
HEMA Palace Promenade  Gevers Deynootweg 990-79  2586 BZ Den Haag
HEMA Wateringseveld  Laan van Wateringseveld 684  2548 CM Den Haag
HEMA Savornin Lohmanplein  De Savornin Lohmanplein 39b  2566 AE Den Haag
HEMA Den Haag Ypenburg  Plesmanlaan 168  2497 CC Den Haag
HEMA Nootdorp  Paradeplein 1  2632 GG Nootdorp
HEMA Leidschenveen  Simon Carmiggelthof 109  2492 JM Den Haag
HEMA Voorburg  Kon. Julianalaan 231  2273 JG Voorburg
HEMA Den Haag Centraal Station  Kon.Julianaplein 10  2595 AA Den Haag
HEMA Leidschenhage  Berkenhove 14 Tijdelijk gesloten!  2262 AK Leidschendam
HEMA Leidschendam  Damplein 61-63  2265 AD Leidschendam
 paagman250

Vestigingen Adres Postcode Plaats
Paagman Lange Poten 41 2511 CM Den Haag
Paagman Frederik Hendriklaan 217 2582 CB Den Haag
 Perry logo new 2018

Vestigingen Adres Postcode Plaats
Perry Sport Den Haag  Spuistraat 63 2511 BC Den Haag
Perry Rijswijk  Pr. Willem Alexander Promenade 2284 DG Rijswijk
logo primera
Vestigingen Adres Postcode Plaats
Primera Den Haag Theresiastraat 53 2593 AA Den Haag
Primera Van der Zwaan  Turfmarkt 18 2511 CA Den Haag
Primera De Driehoek  Driebergenstraat 321 2546 BJ Den Haag
Primera De Stede  De Stede 30-31 2543 BG Den Haag
Primera Van de Wege Betje Wolffstraat 132 2533 HT Den Haag
Primera De Archipel  Bankastraat 3A 2585 EE Den Haag
Primera Ypenburg  Oude Kustlijn 87 2496 SK Den Haag
Primera Appelstraat  Appelstraat 230 2564 EL Den Haag
Primera Kalloe  Laan v. Wateringseveld 488 2548 CL Den Haag
Primera Reinkenstraat  Reinkenstraat 93 2517 CS Den Haag
Primera Scheveningen  Gentsestraat 56a 2587 HV Den Haag
Primera Van den Arend  Goeverneurlaan 664 2523 CS Den Haag
Primera Abeltje  Dierenselaan 97 2573 KD Den Haag
Primera Ambachtsgaarde  Ambachtsgaarde 176 2542 EJ Den Haag
Primera Keijzershof  Hoefbladplein 9 2643 KD Pijnacker
Primera Voorburg  Laan van Nieuw Oosteinde 294
2274 ER
Voorburg
Primera De Koning  Damlaan 22 2265 AN Leidschendam
Primera Leidsenhage  Liguster 45 2262 AC Leidschendam
       

 

Saldocheck Schoolspullenpas 2019

SSP 2019♦︎  Vul in vakje achter "kaartnummer" alle cijfers van de pas in;
♦︎  Type de cijfers zonder spaties, dus achter elkaar in;
♦︎  Dus niet als: 6064 3632 7021 4812 687,
♦︎  Maar als 6064363270214812687
♦︎  Klik op de knop "Controleer Saldo"
Je ziet dan precies welk bedrag er nog op uw pas staat!
Zorg ervoor dat dit bedrag voor 1 oktober besteed is aan schoolspullen.
Werkt deze saldocheker niet goed gebruik dan saldochecker 2. Soms kan het nodig zijn de pagina te verversen.

Schoolspullen - saldochecker 2

Sommige internetbrowsers hebben problemen bij het checken van het saldo met de toepassing hierboven. Is dat bij u het geval?   Probeer het dan met de saldochecker hieronder:

SSP 2019

 • Klik op de pas (het plaatje links) om het saldo op jouw kaart te controleren;
 • Vul eerst de code in van het plaatje;
 • Vul hiervoor de laatste 11 cijfers in de hokjes in.
 • Je ziet dan hoeveel je nog kunt besteden.

Van de Schoolspullenpas mogen Schoolspullen-, kantoorartikelen en/of gymspullen worden gekocht. Alle overige producten mogen niet met de Schoolspullenpas worden betaald. De Schoolspullenpas kan niet besteed worden in combinatie met andere producten of voedselwaren. Waar moet u dan bijvoorbeeld aan denken? U vindt een voorbeeld hieronder:

 1806 schoolbenodigdheden

* Let op: U mag per kind maximaal € 75 besteden aan gymspullen. Dit geldt voor kinderen in de brugklas en in het voortgezet onderwijs en mbo. Een binnenschoen is een functionele sportschoen voor binnengym, geen sneaker. Voorbeelden van schoenen die u wel en niet mag aanschaffen voor binnengym vindt u hieronder.

** Wat niet in de lijst staat maar wat wel gekocht mag worden: Sporthoofddoekjes, slippers voor het douchen na de gymles, inlegzool voor gymschoenen voor de verbetering van de demping en te zorgen voor een voetbed (richtprijs €15 tot €18) zijn toegestaan. Al deze artikelen vallen onder de afspraak dat er maximaal €75 aan gymspullen gekocht mag worden. Voor het thuis kunnen printen mag er ook printerpapier worden gekocht.

*** Op de schoollijst staat welke woordenboeken nodig zijn. Standaard zijn dit vooral boeken Nederlands-Engels en Engels-Nederland en Nederlands-Frans en Frans-Nederlands. Daarnaast wordt vaak gevraagd een Nederlands woordenboek aan te schaffen.

Hoe kan ik een Ooievaarspas snel verlengen?
U moet in een aantal gevallen een aanvraag doen voor verlenging van de Ooievaarspas. Een aantal groepen is van deze verplichting vrijgesteld. Wilt u weten of u hiertoe behoort? Ga naar www.ooievaarpas.nl voor de voorwaarden voor het aanvragen van een Ooievaarspas.

Het aanvragen van verlenging kan tegenwoordig heel eenvoudig, zelfs via uw smartphone. Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief waarin staat of uw aanvraag is toegekend. Uw pas wordt dan binnen uiterlijk 4 weken geschikt gemaakt voor gebruik in het nieuwe kalenderjaar. Let op! U krijgt geen nieuwe pas.
Voor meer informatie kijk op www.ooievaarpas.nl

Moet ik betalen voor een Ooievaarspas?
Nee, een Ooievaarspas is gratis!

Welke documenten zijn nodig voor het verlengen van een Ooievaarspas?
Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.
Een kopie van een geldig identiteitsbewijs: paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument (geen rijbewijs).
Een kopie van uw laatste inkomensbewijs met leesbare naam van de ontvanger (uitkeringsspecificatie, loonstrook of ontvangstbewijs/afschrift van alimentatie of andere inkomsten).
Voor zelfstandige ondernemers: Aangifte inkomstenbelasting en winst-en-verliesrekening. ​

Wanneer heb ik recht op een Ooievaarspas en waar kan ik die aanvragen?
Als u in Den Haag woont en een laag inkomen heeft, kunt u een Ooievaarspas aanvragen, klik dan op 

www.ooievaarspas.nl