Vergrootglas

foto 9a min

 

SSP 2019

Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor een Schoolspullenpas?

 • Als uw kind een geldige Ooievaarspas heeft.
 • Als uw kind ingeschreven staat en woont in de gemeente Den Haag.
 • Als uw kind tussen de 4 en 18 jaar is.
 • Als uw kind naar school gaat.
 • Als uw kind is geboren tussen 01-07-2001 en 31-12-2015
  • Voor 1 juli 2019 wordt uw kind 18 jaar. Dan komt uw kind niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas  (dus als uw kind op 30 juni 2019 18 jaar wordt komt hij/zij niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas).
  • Na 31 december 2019 wordt uw kind 4 jaar. Uw kind komt niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar (dus als uw kind op 1 januari 2019 4 jaar wordt, komt hij/zij niet meer in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar).

Wat is de waarde van de Schoolspullenpas?

 • Voor een kind in het basisonderwijs is het bedrag: € 50,-
 • Voor een kind in de brugklas: € 250,- 
 • Voor een kind in het voortgezet onderwijs: € 150,-
 • Voor een leerling in het MBO-BOL jonger dan 18 jaar: € 150,- (BOL = Beroeps Opleidende Leerweg)
 • Voor een leerling op het HBO en Universiteit jonger dan 18 jaar: € 150,- 

Kan ik het aanvraagformulier ook inscannen en naar Leergeld e-mailen?
Nee, dit kan helaas niet. Wij hebben het ondertekende aanvraagformulier nodig. Stuurt u daarom het formulier naar ons in de antwoordenvelop. Als u digitaal, met de computer, de Schoolspullenpas aanvraagt hoeft u het aanvraagformulier niet op te sturen naar Leergeld.

Kan ik met mijn computer, laptop, of tablet de aanvraag doen voor de Schoolspullenpas?
Ja, dat kan. Op de website digitale aanvraag Schoolspullenpas kunt u digitaal een aanvraag doen voor de Schoolspullenpas. Op het aanvraagformulier dat u hebt gekregen staat een code die u nodig hebt voor de digitale aanvraag. Of u maakt gebruik van QR-code. De aanvraag wordt gelijk behandeld; er is geen risico dat u het formulier kwijt raakt of dat het bij de post kwijtraakt! En, uw aanvraag wordt sneller in behandeling genomen dan als u het formulier opstuurt naar Leergeld! Het aanvraagformulier hoeft u niet op te sturen maar mag u houden.

Wat is de uiterste inleverdatum voor het aanvraagformulier?
Uiterlijk 12 september moet uw aanvraag bij Leergeld zijn. Na 12 september kunt u geen Schoolspullenpas meer aanvragen.

Wat gebeurt er als ik het aanvraagformulier voor een Schoolspullenpas niet meteen terugstuur?
Als uw aanvraagformulier vóór 18 juli bij Leergeld Den Haag is, hebt u vóór de zomervakantie de Schoolspullenpas. Als uw aanvraagformulier later bij Leergeld Den Haag is, ontvangt u de pas in augustus of september. Let op: Na 12 september nemen wij geen aanvragen voor een Schoolspullenpas in behandeling.

Hoe weet ik of mijn aanvraag voor een Schoolspullenpas goed is aangekomen?
Uw aanvraag wordt bij Leergeld Den Haag meteen in behandeling genomen als wij uw aanvraag hebben ontvangen. Als we veel aanvragen tegelijk binnen krijgen kan het zijn dat u de activatiecode en de pas later ontvangt. Wij doen ons best om alles zo snel als mogelijk en goed te verwerken...

 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 6 juni ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 19 juni (activatiecode 15 juni); dit is een gewijzigde datum!
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 20 juni ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 29 juni (activatiecode 27 juni);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 4 juli ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 13 juli (activatiecode 11 juli);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 18 juli ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 27 juli (activatiecode 25 juli);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 15 augustus ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 24 augustus (activatiecode 22 augustus);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 5 september ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 14 september (activatiecode 12 september);
 • Heeft Leergeld uw aanvraag vóór 12 september ontvangen dan krijgt u de Schoolspullenpas op 21 september (activatiecode 19 september).

Let er wel op: wij zijn afhankelijk van de postbezorging van Post.Nl. De datums staan daarom niet vast.

Als u het formulier hebt opgestuurd en Leergeld heeft het formulier ontvangen vóór een van de datums hierboven en u hebt een week later nog geen Schoolspullenpas ontvangen, neem dan contact op met Leergeld via:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
 • bel een van de Schoolspullenpas-telefoonnummers : 070-7796135 of 070-7796136 (maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.30 uur).

Mijn kind is in de brugklas blijven zitten. Krijgt mijn kind voor dit jaar weer de brugklasvergoeding?
Uw krijgt maar één keer de brugklasvergoeding van € 250,-. Brugklassers die zijn blijven zitten krijgen de vergoeding voor het voortgezet onderwijs (€ 150,-).

Mijn kind heeft geen Ooievaarspas. Ik heb een minimumloon. Kan mijn kind een Schoolspullenpas krijgen?
Nee, alleen kinderen met een eigen Ooievaarspas kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Neem contact op met de gemeente Den Haag voor het aanvragen van de Ooievaarspas. Dit kan op telefoonnummer 14070 of de website: www.ooievaarspas.nl.

Wat mag ik kopen met de Schoolspullenpas?
Met de Schoolspullenpas mag u alleen de artikelen kopen die op de schoollijst van de school van uw kind staan. Een voorbeeld vindt u door op de volgende link te klikken: Wat mag ik kopen?

Mag ik in de winkel bijbetalen?
Ja dat mag om daarmee het bedrag dat op de Schoolspullenpas staat op te kunnen maken. Gaat uw ruilen dan kunt u dat doen voor hetzelfde artikel. U krijgt geen geld terug ook al hebt u het artikel gekocht met bijbetaling.

Kan ik kiezen voor geld in plaats van de Schoolspullenpas?
Nee, dat kan niet. Het tegoed op de Schoolspullenpas is niet om te zetten in contant geld.

Bij welke winkels kan ik spullen kopen met de Schoolspullenpas?
Alleen de winkels die op de Schoolspullenpas staan, accepteren de Schoolspullenpas. Dit zijn de AJ Sports, Aktie sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Deze winkels staan ook op de pas.

Waarom kan ik alleen bij de aangesloten winkels schoolspullen halen?
Alleen bij de kassa's van de winkels die meedoen kunt u met de Schoolspullenpas betalen. Kassa's van andere winkels accepteren de Schoolspullenpas niet.

Ik ga op vakantie. Kan ik de Schoolspullenpas eerder krijgen?
Nee, de Schoolspullenpas wordt door de drukkerij rechtstreeks naar u opgestuurd. Let daarom extra goed op de vakantiepost of laat door een vertrouwd persoon uw post ophalen!

Mijn kind is zijn Schoolspullenpas verloren. Kan ik een nieuwe aanvragen?
Nee, dat kan helaas niet, wees dus zuinig op de Schoolspullenpas! U kunt het een beetje vergelijken met het verliezen van uw portemonnee, weg is weg! Geef het wel aan ons door dat u de pas kwijt bent zodat wij de pas kunnen blokkeren. De pas is dan iet meer te gebruiken.

Kan ik de Schoolspullenpas ook zelf komen ophalen?
Nee, dat is niet mogelijk. De Schoolspullenpas wordt door de drukkerij naar u thuis opgestuurd.

Tot wanneer is de Schoolspullenpas geldig?
De Schoolspullenpas is geldig tot en met 30 september 2019. Na deze datum worden alle Schoolspullenpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat de schoolspullen vóór 1 oktober worden aangeschaft en het saldo is opgebruikt! Wacht niet te lang met het kopen van de schoolspullen. De winkels hebben rond de start van het schooljaar de grootste keuze.

Krijgt mijn kind volgend jaar ook een Schoolspullenpas?
Als u volgend jaar een geldige Ooievaarspas hebt voor uw kind ontvangt u vanzelf informatie over de Schoolspullenpas in mei 2020. Zorg ervoor dat u de Ooievaarspas op tijd verlengt! Houd de website van Leergeld Den Haag en de nieuwsbrieven van de gemeente Den Haag in de gaten.