Vergrootglas

foto 9a min

 

Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden tijdens de Schoolspullenpas aan de medewerkers van Leergeld Den Haag. Daar geven wij u graag een antwoord op.

1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. De Schoolspullenpas helpt kinderen om spullen te kunnen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een ‘Schoolbenodigdhedenlijst’ waarin staat wat een kind nodig heeft aan schoolspullen. Houd u aan de regels en koop alleen spullen die nodig zijn voor school. Daarmee zorgen we er, met uw hulp, voor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolbenodigdheden zijn verkrijgbaar bij de aangesloten winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check altijd op www.leergelddenhaag.nl welke winkels dat bij u in de buurt zijn.

2.Waarom mag ik niet alles kopen van de Schoolspullenpas?

U mag alleen de spullen kopen die de school waar uw kind naar toe gaat nodig vindt voor uw kind om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een schoolbenodigdhedenlijst.

3. Waarom is er een aantal winkels, waar die ik graag naartoe zou willen, niet aangesloten op de pas?

Sommige winkels kiezen er ook zelf voor om niet mee te doen. Leergeld Den Haag kiest winkels die altijd de juiste Schoolspullen hebben die op school nodig zijn. Zo kunt u er op rekenen dat spullen die u nodig heeft in de winkel te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Wat is de reden dat ik niet zomaar alle gymschoenen-en gymkleding mag kopen en dat we niet meer dan € 75 mogen besteden aan gymschoenen-en gymkleding?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school en niet van vrije tijd schoenen of sneakers. Die kunt u later in het jaar kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel; u krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.