Vergrootglas

foto 9a min

Oekraïne – Україна

Bent u Oekraïense vluchteling en verblijft u in Den Haag? Klik hier

Ви український біженець та мешкаєте у Гаазі? Натисніть тут

Uit het VN verdrag over de rechten van het kind artikel 12 "participatie en hoorrecht" : "Het kind heeft recht om zijn of haar mening te geven over alle zaken die het kind aangaan".

De Leergeldkids

Leergeld Den Haag wil kinderen uit minimagezinnen betrekken bij de keuzes die de organisatie maakt. Welke verstrekkingen helpen een kind om mee te kunnen doen? Wat voor activiteiten moeten daarvoor worden ondernomen? In de afgelopen 2 jaar werd daarom een project georganiseerd, waarin kinderen en/of jongeren hun mening kunnen geven over het beleid van Leergeld Den Haag. De kinderen deden zelf onderzoek onder hun leeftijdsgenoten en met allerlei activiteiten werden zij gestimuleerd een eigen mening te vormen en te beargumenteren.

Het doel van dit project is dat kinderen uit minimagezinnen meedenken over de beleids- en besluitvorming van Leergeld Den Haag, zodat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op de verbetering van hun positie. De kinderen doen verslag van hun onderzoeksgegevens en de activiteiten door de uitgave van een Leergeldkidsmagazine.

 

Klik op de "cover" om een Leergeldkidsmagazins te bekijken