Vergrootglas

  twitter facebook

Nieuws over bereikbaarheid i.v.m. aanvraag computer/laptop

Het kantoor is gesloten. We zijn uitsluitend telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Telefoonnummer: 070-3601337. Ook kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is momenteel erg druk met aanvragen voor een computer of laptop. Om uw aanvraag zo snel mogelijk te kunnen afhandelen, lees dan onderstaand bericht. Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt een aanvraag doen voor een computer of laptop:

Als u een geldige Ooievaarspas heeft of een bewijs van de voedselbank, EN;

Als u geen computer, laptop of ipad heeft;   

Als u maar 1 computer, laptop of ipad heeft voor 3 of meer kinderen;

Als u een bewijs heeft dat de school van uw kind geen laptop levert.

U kunt de aanvraag voor een computer doen via computers.

Vanwege de drukte duurt het afhandelen van aanvragen voor een computer of laptop langer dan u van ons gewend bent. Wij rekenen op uw begrip.

Deze maatregelen gelden met ingang van 16 maart en duren tot en met 28 april.

Verstrekkingen Sport & Cultuur en fietsen tijdelijk stopgezet

Door de coronacrisis liggen alle sportactiviteiten stil. De culturele instellingen zijn gesloten. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het dringende advies om thuis te blijven. Als je naar buiten moet (voor boodschappen) doen we dit alleen en houden afstand van elkaar (1,5 meter).

Door deze situatie heeft Leergeld Den Haag besloten de aanvragen voor materialen in verband met Sport & Cultuur niet in behandeling te nemen. Dit besluit geldt ook voor het aanvragen van een fiets.  Zodra we weer veilig kunnen sporten of naar muzieklessen kunnen, zal Leergeld Den Haag de aanvragen voor Sport & Cultuur en fietsen in behandeling nemen.

Aanvragen opnieuw doen

Heeft u via onze website onlangs een aanvraag gedaan? Wilt u deze aanvraag dan op een later moment opnieuw doen. Leergeld Den Haag houdt u via de website en social media op de hoogte wanneer dit weer mogelijk is.    

Computers beschikbaar voor thuisonderwijs Haagse kinderen met Ooievaarspas

Two school children doing homework together with computer, isolated on white backgroundOm het coronavirus aan te pakken zijn er ingrijpende maatregelen getroffen met grote gevolgen voor de manier van lesgeven in Den Haag. Computers zijn nu hard nodig. Met name voor de gezinnen met een minimuminkomen.  Leerlingen met een Ooievaarspas kunnen daarom terecht bij Leergeld Den Haag voor een pc.

Let op: er zijn volop aanvragen binnengekomen bij Stichting Leergeld. De laptops waarover Stichting Leergeld beschikt,  zijn inmiddels verstrekt. Op dit moment heeft Stichting Leergeld nog voldoende computers die verstrekt kunnen worden. Belangrijke voorwaarde is wel, dat het in de eerste plaats aan een school is om een device te leveren. Als dat niet lukt, dan kunnen leerlingen met een Ooievaarspas terecht bij stichting Leergeld.

Charlie Ortega, directeur Leergeld Den Haag: “Het is op de eerste plaats aan de scholen zelf om een oplossing te vinden voor het digitale thuisonderwijs. Door bijvoorbeeld de leerlingen telefonisch te ondersteunen en/of de beschikbare laptops van de school in bruikleen te geven aan kinderen die thuis niet over een dergelijk apparaat kunnen beschikken. Scholen die daar niet aan kunnen voldoen kunnen een beroep doen op Leergeld Den Haag.”

De voorziening van Leergeld Den Haag geldt voor gezinnen met een Ooievaarspas. Ook gezinnen die bij de voedselbank bekend zijn, kunnen zich melden. Andere groepen zijn de kinderen van ongedocumenteerden en ouders die kunnen aantonen dat ze een minimuminkomen hebben. Voor de laatste groep doen we een inkomenscheck naar het inkomen over de afgelopen 3 maanden. Hiervoor willen we inzage hebben in bankafschriften. Een ander criterium is dat er geen andere apparaten in huis aanwezig zijn waarop de kinderen hun schoolwerk kunnen maken.

Gratis Squla of WoordExtra

Zit uw kind op de basisschool? En heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas? Vraag dan nu Squla of WoordExtra aan. Klik op de knop voor het aanvraagformulier.

Groep 1 en 2: WoordExtra aanvraagformulier

Groep 3 t/m 8: Squla aanvraagformulier