Vergrootglas

Doen wie je bent

 

Summer School 2020 geeft creatief talent de ruimte

Tijdens de zomermaanden kunnen Haagse kinderen (4-17) met een Ooievaarspas lessen volgen in dans, muziek, kunst en theater. Het rijke aanbod aan culturele activiteiten komt tot stand in samenwerking met Art-S-Cool, Beweigi, Haags Theaterhuis en Muziekcentrum 1001 Nachten. Het zomerprogramma is onderdeel van het project Kinderen, Cultuur en Kansen van Leergeld Den Haag.

Dansschool Beweigi en Muziekcentrum 1001 Nachten starten de Summer School direct op de eerste vakantiedag, 20 juli. Bij Beweigi kunnen kinderen terecht voor workshops in dans en creative fashion. Zij laten hun choreo’s zien die ze leren. In de slotvideo dragen ze door hen zelf ontworpen outfits.De week wordt op vrijdag afgesloten met een speciale activiteit: Friday activity. Het Summer Dance Camp duurt van 20 juli t/m 7 augustus.

Bij Muziekcentrum 1001 Nachten leren de kinderen in 8 lessen piano, viool of gitaar spelen op basisniveau. Aan het einde van de twee weken hebben ze genoeg technieken geleerd om de hele zomer te kunnen oefenen. De Summer Music School loopt van 20 juli t/m 30 juli.

Bij Art-S-Cool kunnen kinderen bouwen, zagen, plakken, knippen aan de meest gave kunstprojecten. Kunstenaars van Art-S-Cool helpen tijdens het Art Bootcamp. Er is een dagprogramma voor kinderen van 4 t/m 9 jaar (28 juli t/m 7 augustus) en een weekprogramma voor jongeren van 10 t/m 16 jaar (11 t/m 21 augustus).

Het Haags Theaterhuis komt met een programma van sport tot theater, speurtocht tot BBQ. De docenten Serge, Evamei en Tania bieden een afwisselend programma: voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in Buurthuis Sam Sam en voor jongeren van 11 t/m 17 jaar in Buurthuis SamSon. Het theaterprogramma duurt van 10 t/m 21 augustus.

Aanmelden en info: www.doenwiejebent.fun

 

Leergeld Den Haag lanceert online platform ‘Doen wie je bent’

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen hun creatieve talent ontdekken. Via een online-aanbod aan workshops in dans, muziek, theater en het maken van kunst wil Leergeld Den Haag kinderen in aanraking brengen met kunst en cultuur. Onder de naam Doenwiejebent.fun staat de website sinds 24 april online.

Het programma is speciaal samengesteld door de vier partners in ‘Doen wie je bent’ die naast hun vakinhoudelijke kennis een groot sociaal hart hebben. Er zijn lessen in hiphop, urban dance en afrodance. Het theaterprogramma is een meerdelige bewerking van het bekroonde boek Koning van Katoren van Jan Terlouw. Dit boek kunnen kinderen ook krijgen dankzij een donatie van boekhandel Paagman. Tijdens de muziekles leren ze muziek maken zonder instrument. De kunst die kinderen onder videobegeleiding maken kunnen ze insturen voor het Art-S-Cool Instagram Museum.

Kunst dichtbij

Projectleider Janine Koppers: “Doen wie je bent biedt wat er nodig is als de drempels om mee te doen met buitenschoolse activiteiten hoog zijn. Daarvoor is maatwerk nodig, omdat iedere (gezins)situatie anders is. Door de maatregelen rond het coronavirus is de drempel om deel te nemen aan activiteiten hoger dan ooit. En is een gebundeld online aanbod een manier om kinderen tóch te kunnen bereiken. Zo komt kunst nog dichterbij!”

Doen wie je bent is een initiatief van Stichting Leergeld Den Haag in samenwerking met Art-S-Cool, Beweigi, Haags Theaterhuis en Muziekcentrum 1001 Nachten. Deze organisaties bieden toegankelijke activiteiten op het gebied van kunst en cultuur aan kinderen uit Haagse gezinnen met een laag inkomen. Talentontwikkeling op het gebied van muziek, dans en theater draagt bij aan het ontwikkelen van positieve relaties met anderen. Dit vormt een buffer tegen risico's, zoals armoede, schuldenproblematiek en beperkte sociale mobiliteit, wat een gunstig effect geeft op de psychosociale ontwikkeling van kinderen.

Aanmelden en meedoen

Klik hier om naar de website te gaan Doen wie je bent. Gebruik om het programma te bekijken het wachtwoord: ikdoemee