la hco kleiner

Op zaterdag 22 juni jl. heeft Burgemeester Van Aartsen 22 kinderen geïnstalleerd als Kinderambassadeur van Leergeld Den Haag. De ambassadeurs zullen de komende weken kinderen op school en andere organisaties informeren over de Schoolspullenpas. Klik op de foto voor de foto's vam de rit naar het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding en de installatie door de burgemeester.

Zaterdag 10 mei : eerste training 20 Kinderambassadeurs van Leergeld Den Haag.
Plaats : Haags Centrum voor Onderwijsadvies (HCO). (Loes Dreissen)

 ambassadeurstraining 2014De Kinderambassadeurs gaan hun leeftijdgenoten voorlichten over een nieuwe activiteit van Leergeld Den Haag: de Schoolspullenpas. Tijdens de training maakten de ambassadeurs  kennis met elkaar, verdiepten zich in het onderwerp en begonnen aan een PowerPointPresentatie over de Schoolspullenpas. Met deze pas kunnen kinderen die al een Ooievaarspas hebben na de vakantie spullen gaan halen die zij op school goed kunnen gebruiken. Voorbeelden zijn: een schooltas, een etui met inhoud, een usb-stick, gymschoenen enz. De Kinderambassadeurs gaan in hun eigen klas, maar ook in andere klassen of scholen, vertellen hoe je aan de schoolspullenpas kunt komen en waar je met de pas dingen kunt krijgen. Kinderen in het basisonderwijs krijgen € 50,- op de pas, kinderen van de brugklas € 300,-. Jongeren in het VO en het MBO-BOL € 150,-. 

Op zaterdag 7 juni hebben de ambassadeurs een vervolgtraining op het HCO en daarna worden zij officieel geïnstalleerd door burgemeester Van Aartsen. Dan begint hun eigenlijke werk: zoveel mogelijk bekendheid geven aan de Schoolspullenpas!

 

Ben jij 10 jaar of ouder en nog geen 18 jaar en wil jij iets betekenen voor Leergeld Den Haag? Meld je dan aan als Kinderambassadeur! Als Kinderambassadeur geef je voorlichting aan kinderen op school of op de club. Je vertelt hun dat zij schoolspullen kunnen krijgen en wat ze daarvoor moeten doen. Leergeld kan jouw hulp heel goed gebruiken en het is nog leerzaam ook!

Natuurlijk kan niet iedereen dit vanzelf. Je krijgt trainingen om met kinderen en jongeren te kunnen praten. Jij kunt hun dan de weg wijzen naar Leergeld Den Haag. Als je aan de slag gaat, krijg je allerlei materiaal van ons, om na jouw spreekbeurt uit te kunnen delen.

  • Lijkt het je leuk, meld je dan aan door je naam en adres door te geven aan : e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Folder kinderambassadeurs bekijken?  Klik dan op het plaatje hierboven. De folder opent als een PDF file. Deze file kunt u ook downloaden.