Vergrootglas

De kinderambassadeurs en Leergeldkids zijn in 2017 opgegaan in de Haagse Raad van Kinderen. Klik hier voor het nieuwsartikel over de installatie hiervan.

lintje nihalDEN HAAG - Negen jongeren hebben vrijdag in Den Haag een Haags Jeugdlintje ontvangen van Burgemeester Jozias van Aartsen. Het Haags Jeugdlintje is bedoeld voor Haagse jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad.

De jongeren die het lintje hebben ontvangen zijn: Manar Aouled-Lahcen (10), Stefano Franco Pravettoni (12), Nihal Temlali (13), Jacco van den Berg (13), Michael van Straaten (15), Hidde Jan van Koningsveld (17), Dominique Ebben (18), Kevin William Batenburg (21) en Laura Noordijk (22).
groep lintje
De negen waren het middelpunt op de feestelijke uitreiking van de Haagse Jeugdlintjes. Burgemeester Jozias van Aartsen speldde hen het Haags Jeugdlintje op en reikte een oorkonde uit. Een jury had de jongeren gekozen uit 41 aanmeldingen.

Uit het VN verdrag over de rechten van het kind artikel 12 "participatie en hoorrecht" : "Het kind heeft recht om zijn of haar mening te geven over alle zaken die het kind aangaan".

De Leergeldkids

Leergeld Den Haag wil kinderen uit minimagezinnen betrekken bij de keuzes die de organisatie maakt. Welke verstrekkingen helpen een kind om mee te kunnen doen? Wat voor activiteiten moeten daarvoor worden ondernomen? In de afgelopen 2 jaar werd daarom een project georganiseerd, waarin kinderen en/of jongeren hun mening kunnen geven over het beleid van Leergeld Den Haag. De kinderen deden zelf onderzoek onder hun leeftijdsgenoten en met allerlei activiteiten werden zij gestimuleerd een eigen mening te vormen en te beargumenteren.

Het doel van dit project is dat kinderen uit minimagezinnen meedenken over de beleids- en besluitvorming van Leergeld Den Haag, zodat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op de verbetering van hun positie. De kinderen doen verslag van hun onderzoeksgegevens en de activiteiten door de uitgave van een Leergeldkidsmagazine.

 

Klik op de "cover" om een Leergeldkidsmagazins te bekijken