Vergrootglas

Leergeld Den Haag presenteert: Brugklas-zomergast

5 september 2020 - Vijf deskundigen steken Haagse brugklassers een hart onder de riem met leuke, praktische tips.

Door corona kon het Brugklasfestival niet doorgaan. Daarom vroeg Leergeld Den Haag een aantal deskundigen om onze ‘Brugklas-zomergast’ te willen zijn. Zij geven brugklassers tips over onderwerpen waar ze in hun schoolfase mee in aanraking komen. “Met deze filmpjes laten we de kinderen en hun ouders weten dat ze een belangrijke periode hebben afgesloten. Ze gaan een spannende tijd tegemoet.

Door experts te laten vertellen, geven we aan de kinderen iets extra’s mee. Dat geeft aan de verandering in hun leven een positieve impuls. Hopelijk wordt het een mooi begin van hun middelbare schoolcarrière”.

Wie zijn onze Brugklas-zomergasten?

Karin Vingerhoets is collectiespecialist kinderboeken bij KB, de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Karin geeft boekentips; ook als je nog niet zo van lezen houdt.

Wendy is programmamanager van Haagse Aanpak Gezond Gewicht / GGD Haaglanden. Zij vertelt waarom het belangrijk is om te letten op je voeding. Voldoende bewegen en rusten horen bij een gezonde leefstijl.

Ebere Akadiri geeft leiding aan een bedrijf in voedingsmiddelen uit West-Afrika en organiseert bijeenkomsten voor vrouwen over leiderschap. Ebere legt uit hoe je je dromen waar kan maken.

Remco Pijpers is een expert op het gebied van internetveiligheid. Voor kinderen schreef Remco een boek over hacken en hoe je een “witte hoed-hacker” kan worden.

Marcel Kleizen is de Haagse Fietsburgemeester. Hij promoot het fietsen en organiseert in de stad fietsevenementen voor jong en oud (o.a. Haagse Wheelie Weken).

Compilatie 

Onze Brugklas-zomergasten maakten zelf een kort filmpje over wie ze zijn en welke tips zij voor brugklassers hebben. Deze filmpjes kun je vinden op het video-kanaal van Leergeld Den Haag. Of klik op de namen hierboven.

Er is ook een compilatie van alle filmpjes: Leergeld Den Haag presenteert: Brugklas-zomergasten 2020. Charlie Ortega, directeur Leergeld Den Haag, wenst alle brugklassers veel succes en heeft zelf ook nog een tip voor ze.