Vergrootglas

Hoe beleefden ouders en jongeren de intelligente lockdown

21 oktober 2020 - De maatregelen die sinds de corona uitbraak van kracht zijn, vanaf half maart 2020,  hebben verstrekkende gevolgen gehad voor de doelgroep van Leergeld Den Haag.  

In opdracht van en samen met Leergeld Den Haag onderzocht het Verwey-Jonker Instituut hoe gezinnen met een laag inkomen het langdurig verplicht thuiszitten vanwege corona beleven. Daarnaast onderzochten zij ook hoe gezinnen met een laag inkomen digitalisering ervaren in coronatijd; wat hebben zij nodig om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de digitale wereld biedt.  

Het onderzoek bestond uit gestructureerde interviews met 25 ouders en 22 jongeren over de gevolgen van de corona-maatregelen voor jeugdigen en gezinnen. Dit leverde een levendig beeld op van hoe gezinnen deze periode zijn doorgekomen en wat ze hierin hebben gemist en nodig hebben.

Bekijk hier het item dat Omroep West maakte over ons onderzoek, Charlie Ortega, directeur Leergeld Den Haag, legt uit waarom we kinderen tijdens een lockdown zoveel mogelijk de ruimte moeten geven om zich te ontwikkelen en te ontspannen.

Lees hier het hele rapport.

220300_Stichting_Leergeld_DenHaag_en_corona-vp.jpg