Vergrootglas

Kippenvel-verhaal: José

Jaarlijks krijgt Leergeld Den Haag tienduizenden aanvragen voor hulp in natura. Daar zitten vaak heel speciale en persoonlijke verhalen achter. Aan José vroegen we wat haar kippenvel-verhaal is.

“Het is altijd bijzonder om voor een kind iets kunnen betekenen. Iets wat verder gaat dan de standaard verstrekkingen. Daarmee helpt Leergeld Den Haag al zo’n 20.000 kinderen met een Ooievaarspas. Zo mailde een moeder ons voor een fiets voor haar zoon. De jongen was 15 jaar en werd vanwege zijn lengte (1,96) gepest op school. De fiets die we standaard aanbieden zou voor deze jongen te laag zijn. 

De moeder had enorme zorgen of zij er wel in zou slagen om haar kind aan een geschikte fiets te kunnen helpen. Samen met de eigenaar van Prijssnijder zijn we gaan zoeken naar een model waar de jongen wel goed op kan fietsen. En dat is gelukt. Op een zondag mochten moeder en zoon hun nieuwe fiets afhalen bij de fietsenwinkel. De moeder reageerde helemaal verbaasd over de reactie van haar zoon. Hij straalde helemaal, zo blij was hij. Dat emotioneerde de vrouw.

Het mooie aan hoe het contact met de moeder verliep was, dat zij kon aangeven dat er nog iets anders was. In verband met zijn opleiding (media, design & ICT) had de jongen een laptop nodig. Vaak moeten ouders over een grote drempel heen, voordat ze bij ons durven aankloppen. Leergeld Den Haag is er juist voor, dat de kinderen gewoon mee kunnen doen. Ook als er thuis onvoldoende geld is voor zaken als een fiets of een laptop. Wij willen, waar mogelijk, voor elk gezin maatwerk leveren. Dat is bij deze jongen gelukt.”