Vergrootglas

Dromen worden werkelijkheid

 

Omringd door hun vaders, moeders, tantes, oma’s, broertjes en zusjes wachtten de 24 spelers van team Leergeld Den Haag gespannen af wat ging komen. De perskamer van ADO Den Haag was nauwelijks groot genoeg om aan iedereen een plek te bieden. Wat waren het overweldigende minuten voor de jongens en meisjes, voordat Julian van ADO Den Haag in de Maatschappij het woord nam. Geflankeerd door de jeugdtrainer en zijn assistent legde Julian uit waarom de deelnemers aan het project Leven als een ADO-prof naar het Cars Jeans Stadion waren gekomen. Maandag 4 oktober ondertekenden de deelnemers hun contract en kregen ze het clubtenue. De officiële start van het project.

Applaus

Drie aan drie kwamen de spelers naar voren en mochten achter de tafel op het podium plaatsnemen. Voor iedere speler lag er een contract en na het zetten van de handtekening volgde het fotomoment met clubshirt. De spanning gleed langzaam van hun gezichten, toen het applaus van de teamgenoten en alle aanwezige familie en vrienden de ruimte vulde. Nog steeds overdonderd van alle indrukken, zag je in de ogen langzaam ook opluchting en blijdschap ontstaan. Hier werden dromen van kinderen werkelijkheid.

Eenheid

Wat er zich in die perskamer afspeelde was niet zomaar een bijeenkomst. Door de opstelling, het hoge podium met mensen van ADO Den Haag en alle ouders en familieleden rondom hen, waren de 24 jongens en meisjes het middelpunt van de kring. Het gevoel van verbinding en eenheid hing in de ruimte. Dat dit bij de ouders en de kinderen een diepe indruk achterliet, was te lezen in de berichtjes in de groepsapp. 

Na afloop van de contractondertekening werd de groep nog rondgeleid door het stadion. Bij het afscheid kregen de 24 spelers en speelsters een goody bag mee van Leergeld Den Haag. 

Op 25 oktober traint team Leergeld Den Haag op Sportcomplex Prinses Irene.  

Dailindy wenst jullie succes!

https://youtu.be/8stjHeD0h-I

Media-aandacht

Luister hier naar het radio-interview dat Don gaf aan FunX