Vergrootglas

Kippenvel-verhaal: Benito

 

Benito is de duizendpoot bij Leergeld Den Haag. Hij wikkelt dagelijks tientallen vragen af die per mail of telefoon binnenkomen. De meeste gaan over de Schoolspullenpas en de Winterkledingpas: dat is zijn deskundigheid. Daarnaast kun je Benito vaak aan het loket vinden. Als een ouder met een vraag bij Leergeld Den Haag langs komt, staat hij ze vliegensvlug te woord.  

“Omdat ik zoveel mensen spreek en zie, hoor ik vaak heel indrukwekkende verhalen. Zo ook het verhaal van Annemarie; een moeder die door een aantal negatieve life events samen met haar kinderen op straat belandt. Na een verblijf bij een hulpverlener van het Leger des Heils, komt Annemarie bij  Leergeld Den Haag terecht. Met behulp van onze verstrekking werkt ze aan een structurele verandering in haar leven en dat van haar twee kinderen. Dit motiveert haar om zichzelf op te werken naar een mooie toekomst voor haar en de kinderen.” 

Nadat Benito haar had gewezen op de sociale kaart van Den Haag, konden de moeder en haar gezin verder worden geholpen. “Het lukte ze gelukkig om het hoofd te bieden aan de toeslagenaffaire. Er kwam eindelijk schot in de zaak; zij kreeg kwijtschelding en een vergoeding van de Nederlandse staat. Niet lang daarna kreeg ze ook een huis toegewezen. Ze belde me vol verbazing en goede moed op en vertelde mij dat het voortvarend met haar en gezin ging sinds de hulp van Leergeld Den Haag. En wat schetst mijn verbazing? Eind oktober nam ze opnieuw contact met ons op. Ze vroeg naar mij. Aan de telefoon vertelde Annemarie dat haar moeder de lotto had gewonnen. Met het geld was ze nu bezig een project op te zetten voor arme kinderen in Suriname die niet naar school kunnen en geen mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen”.