Vergrootglas

Team Leergeld Den Haag sluit Leven als een ADO-prof af

Glimmende gezichten van trots

Nog een laatste partijtje voetbal. Nog één keer alle techniek, spelinzicht en samenspel eruit persen. De 25 meiden en jongens van team Leergeld Den Haag speelden misschien wel de belangrijkste wedstrijd van hun leven. Het ADO Den Haag shirt haalde het beste in alle spelers naar boven. 

Onze trots

Dat was ook Kees Brouwers, projectmanager bij ADO Den Haag in de Maatschappij niet ontgaan. Vanuit zijn kantoor kijkt hij uit over de velden van de Aftrap, het jeugdcomplex van ADO Den Haag in het Zuiderpark. “Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid van de spelers en hun ouders en verzorgers. Ik ben super trots op jullie. Zoals jullie weten is ‘Onze Trots’ een belangrijke pijler onder het clubgevoel van ADO Den Haag.” Mede door de inzet en het enthousiasme bij de spelers van Leergeld Den Haag kon Kees Brouwers alvast aankondigen dat in maart 2023 er een vervolg komt van Leven als een ADO-prof.

Motivatie

Voor de uitreiking van de certificaten was GroenLinks-raadslid Lenne Baboeram naar de Aftrap gekomen. Ook zij was vol lof over de motivatie en het enthousiasme dat ze aantrof. Zij bedankte dan ook met name de ouders die ervoor zorgen dat de kinderen alle tien bijeenkomsten erbij waren. “Alle kinderen in de samenleving horen mee te doen. Niemand mag worden uitgesloten. Ik weet zeker dat jullie over een jaar, of zelfs over 10 jaar, nog steeds positief terugdenken aan deze ervaring. Jullie hebben kennis opgedaan over gezonde voeding en met elkaar omgaan. Neem dit mee en ga door met wat je leuk vindt.”

Gelijkwaardig

Het project Leven als een ADO-prof is ook voor Leergeld Den Haag een bijzondere ervaring. “Het brengt ons in contact met de gezinnen. We zien wat de impact is van onze hulp en we horen de bijzondere verhalen van moeders en vaders die een beroep doen op Leergeld Den Haag. En hoe ze bereid zijn om iets terug te geven, waardoor de relatie tussen ons en de ouders gelijkwaardig is.”

Of zoals een van de ouders het verwoordde: “Ik ben normaal gesproken niet iemand die snel onder de indruk is. Maar hoe jullie dit allemaal voor de kids hebben geregeld en hun zelfvertrouwen hebben opgekrikt, is ver boven mijn verwachtingen. Onbetaalbaar en keicool.”