chevron-rightcloseVergrootglas search

 

 


Ook dit jaar heeft de Sint besloten ruim 40 kinderen op 5 december persoonlijk een prachtige computer uit te reiken, zodat er in de Kerstvakantie fijn mee gewerkt en gespeeld kon worden. De ICT-stagiaires hebben hard gewerkt om alles perfect in orde te maken.

Wat als je in Sinterklaas gelooft, maar je ouders hebben geen geld voor een cadeautje? Hoe voelt het, als klasgenootjes vertellen over alles wat Sinterklaas hen heeft gebracht? December is een maand waarin juist kinderen in een achterstandssituatie meer dan ooit kind moeten kunnen zijn. Want precies in deze maand worden zij geconfronteerd met hun "anders zijn". Omdat zij geen cadeautje vinden in hun schoen, terwijl ze wel in diezelfde Sinterklaas geloven, geen kerstboom hebben en niet van uitgebreide familiediners genieten omdat ze op of onder bijstandniveau leven.

Naar de bioscoop voor een leuke film en cadeautje

Het Sterrenfonds heeft daarom gezinnen met kinderen in de "gelovige" leeftijd een uniek evenement aangeboden.  Samen met de  Pathe bioscopen en De Club van Sinterklaas zijn er maar liefst 7.139 bioscoopstoelen in 22 theaters  op 30 november gevuld.  In samenwerking met Leergeld Den Haag zijn 900 ouders en kinderen op een heerlijke ochtend getrakteerd. In de Pathébioscoop op het Spui en in Scheveningen hebben de kinderen de film “De Club van Sinterklaas & de Zwarte Pietenschool” met plezier bekeken en na afloop mochten zij met de Sint op de foto. Bij het vertrek was er nog een grote verassing : Voor elk kind was er nog een leuk kadootje !

lintje nihalDEN HAAG - Negen jongeren hebben vrijdag in Den Haag een Haags Jeugdlintje ontvangen van Burgemeester Jozias van Aartsen. Het Haags Jeugdlintje is bedoeld voor Haagse jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad.

 

Voor meer zie ook foto en filmalbum