Vergrootglas

Overige aanvragen

Is uw kind 4 jaar of ouder en nog geen 18 jaar? Dan kunt u behalve voor een fiets, een computer, of materialen voor sport en cultuur bij Leergeld terecht voor een aantal andere zaken. Leergeld kan soms te hulp schieten bij bijvoorbeeld kindervakantieweken of bijzondere schoolkosten. Onze medewerker bijzondere verstrekkingen kan u vertellen of u hiervoor in aanmerking komt. Bij bijzondere verstrekkingen vindt altijd een huisbezoek plaats of wordt de aanvrager uitgenodigd bij Leergeld langs te komen met de benodigde documenten.

Voorwaarde voor hulp is:

  • dat u woont in Den Haag;
  • het kind waarvoor u aanvraagt ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar is;
  • uw gezin een inkomen heeft tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

Onder de knop "Naar het aanvraagformulier" vindt u een formulier dat u kunt invullen. Wij nemen dan contact met u op. U kunt ook zelf bellen. Leergeld is maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.30 bereikbaar op tel.: 070-3601337. Op dinsdag zijn we van 13.00 tot 16.30 uur bereikbaar. Dinsdagochtend zijn wij gesloten.

Met dit formulier kunt u geen fiets-, computer- of sport- en cultuuraanvragen doen. Wel voor een grafische rekenmachine (voor kinderen vanaf de vierde klas voortgezet onderwijs) : voor de aanvraag voor grafische rekenmachine mailt of stuurt  u de brief van school op, waarin staat dat uw kind een grafische rekenmachine nodig heeft en welk type, en een kopie of scan van de schoolpas van uw kind. U kunt dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overige aanvragen

Dit zijn aanvragen die anders zijn dan een fiets, materialen voor sport en cultuur of een PC. U kunt hierbij denken aan :

  • schoolreisje, werkweek, schoolkamp of kampweek,
  • bijzondere schoolkosten, zoals beroepskleding of stromings- en talentenonderwijs (cultuur/sport/science stroom),
  • andere zaken, zoals een bril die niet vergoed wordt e.d.

Omdat deze aanvragen een zorgvuldige beoordeling vragen, is het goed om eerst telefonisch of per email contact op te nemen.

Naar het aanvraagformulier