Vergrootglas

Haagse Raad van Kinderen bezorgd over verdwijnen kunst en cultuur

Meer kunst voor jongeren op speelplaatsen in alle wijken  

Den Haag, 26 oktober 2020 - In de coronatijd was het niet mogelijk om van kunst en cultuur te genieten. Nog steeds staan muziek- en dansvoorstellingen voor kinderen op een laag pitje. Als er een nieuwe lockdown komt, staat kunst nog meer onder druk. Zoals het museumbezoek met school. De Haagse Raad van Kinderen trekt aan de bel. “Wethouder Van Asten: Houd de toegang tot cultuur open en betaalbaar.”

In een verklaring aan Wethouder Robert van Asten maakt de Haagse Raad van Kinderen haar zorgen duidelijk. “Kunst verdwijnt als musea, dansscholen, muziekscholen en theaters dicht moeten. Als dat gebeurt dan verdwijnt ook heel veel cultuur. Dat vinden wij een slechte zaak.”

Om te laten zien hoe belangrijk kunst voor kinderen en jongeren is, ging de Haagse Raad van Kinderen samen met Stroom Den Haag aan de slag. Ze bedachten een nieuwe opstelling van de beelden in het centrum van Den Haag. “Wij willen dat jongeren de kunst op straat weer gaan zien. Door de beelden anders neer te zetten, vallen ze direct op. Jongeren kunnen heel goed zelf meedoen om dingen in de stad te veranderen.” 

Volgens de Raad van Kinderen is het nu extra nodig om aan kinderen en jongeren te vragen wat er anders moet. “Wij kunnen zeggen wat interessant is en wat de aandacht van jongeren trekt. Jongeren komen met nieuwe, gekke ideeën waar volwassenen niet meer op komen. Kunst helpt daarbij.”

Maandag 26 oktober wordt de nieuwe opstelling van De Beeldengalerij  onthuld in aanwezigheid van wethouder Van Asten. 

(Bekijk het filmpje 1 minuut versie)

(Bekijk het filmpje 4 minuut versie)

Media-aandacht

Dagblad 070

Den Haag FM