Vergrootglas

Meestgestelde vragen Schoolspullenpas

 

Dit zijn de meestgestelde vragen over de Schoolspullenpas. Daar geven wij u graag een antwoord op.

1. Hoe zit dat nu eigenlijk, die Schoolspullenpas?

Alle kinderen van 4 tot 18 jaar moeten naar school. Daar zijn schoolspullen voor nodig. Met de Schoolspullenpas kunnen kinderen spullen kopen die nodig zijn voor school. Van school ontvangt u elk jaar een lijst met schoolbenodigdheden. Hierin staat wat een kind nodig heeft aan schoolspullen. Houd u aan de regels: koop alleen spullen die nodig zijn voor school. Daarmee zorgen we er, met uw hulp, voor dat de Schoolspullenpas blijft bestaan.

De schoolspullen zijn verkrijgbaar bij deze winkels: AJ Sport, Aktie Sport, Bristol, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman, Perry Sport en Primera. Check op www.leergelddenhaag.nl welke winkels er bij u in de buurt zijn.

2. Waarom mag ik niet alles kopen van de Schoolspullenpas?

U mag alleen de spullen kopen die de school van uw kind nodig vindt om mee te kunnen doen. U vindt op de achterkant van de brief met de pas een voorbeeld van een lijst met schoolbenodigdheden.

3. Waarom zijn bepaalde winkels, waar die ik graag naartoe zou willen, niet aangesloten op de pas?

Sommige winkels kiezen er zelf voor om niet mee te doen. Leergeld Den Haag kiest winkels die de juiste schoolspullen hebben voor op school. Zo weet u zeker dat de spullen daar te koop zijn, of besteld kunnen worden. Bestelde artikelen moet u altijd in de winkel ophalen en afrekenen. 

4. Waarom mag ik niet alle gymschoenen en gymkleding kopen?

Leergeld Den Haag gaat uit van gymkleding en gymschoenen die nodig zijn voor binnen- en buitengym op school, dus niet van vrijetijdsschoenen of sneakers. Die kunt u later in het jaar kopen met de Winterkledingpas.

5. Mag ik bijbetalen bij de pas?

U mag voor schoolbenodigdheden bijbetalen, maar alleen om het tegoed op de pas op te maken. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. U mag een artikel alleen ruilen voor een zelfde soort artikel. U krijgt géén geld terug. De regel van maximale besteding van € 75 voor gymkleding en gymschoenen blijft gelden.