chevron-rightcloseVergrootglas search

Veelgestelde vragen Schoolspullenpas 2018

 

1805 design SSP 2018


Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor een Schoolspullenpas?

 • Als uw kind een geldige Ooievaarspas heeft.
 • Als uw kind ingeschreven staat en woont in de Gemeente Den Haag.
 • Als uw kind tussen de 4 en 18 jaar is.
 • Als uw kind naar school gaat.
 • Als uw kind is geboren tussen 01-07-2000 en 30-09-2014
  • Voor 1 juli 2018 wordt uw kind 18 jaar. Dan komt uw kind niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas  (dus als uw kind op 30 juni 2018 18 jaar wordt komt hij/zij niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas).
  • Na 30 september 2018 wordt uw kind 4 jaar. Uw kind komt niet in aanmerking voor de Schoolspullenpas dit schooljaar (dus als uw kind op 1 oktober 2018 4 jaar wordt, komt hij/zij niet meer in aanmerking voor de Schoolspullenpas in dit schooljaar).

Wat is de waarde van de Schoolspullenpas?

 • Voor een kind in het basisonderwijs is het bedrag: € 50,-

 • Voor een kind in de brugklas: € 250,-
 (LET OP: kinderen die een vergoeding voor de brugklas krijgen, ontvangen 2 passen ter waarde van € 125,-)
 • Voor een kind in het Voortgezet Onderwijs: € 150,-

 • Voor een leerling in het MBO-BOL jonger dan 18 jaar: € 150,- (BOL = Beroeps Opleidende Leerweg)
 • Voor een leerling op het HBO jonger dan 18 jaar: € 150,- 

Kan ik het aanvraagformulier ook inscannen en naar Leergeld e-mailen?
Nee, dit kan helaas niet. Wij hebben het ondertekende aanvraagformulier nodig. Stuurt u daarom het formulier naar ons in de antwoordenvelop.

Wat is de uiterste inleverdatum voor het aanvraagformulier?
Als uw aanvraagformulier 16 juli bij Leergeld Den Haag is, ontvangt u in de eerste weken van augustus de pas thuis. Als uw aanvraagformulier later bij Leergeld Den Haag is, ontvangt u de pas enkele weken later. Na 1 september nemen wij geen aanvragen meer in behandeling.

Wat gebeurt er als ik het aanvraagformulier voor een Schoolspullenpas niet meteen terugstuur?
Het kan zijn, dat u de Schoolspullenpas dan enkele weken later ontvangt. Let op: Na 1 september nemen wij geen aanvragen voor een Schoolspullenpas meer in behandeling.

Hoe weet ik of mijn aanvraag voor een Schoolspullenpas goed is aangekomen?
Uw aanvraag wordt bij Leergeld Den Haag meteen in behandeling genomen. Als u het formulier direct terug stuurde en in de tweede week van juli nog geen Schoolspullenpas heeft ontvangen, is het verstandig om contact met Leergeld op te nemen via:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
 • bel een van de Schoolspullen-telefoonnummers : 070-7796135 of 070-7796136 (maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.30 uur).

Mijn kind is in de brugklas blijven zitten. Kom ik in aanmerking voor de brugklasvergoeding?
U heeft maar één keer recht op de brugklasvergoeding van € 250,-. Brugklassers die zijn blijven zitten, staan daarom ingedeeld onder Voortgezet Onderwijs. U ontvangt voor dit kind  € 150,-.

Mijn kind heeft geen Ooievaarspas. Ik heb een minimumloon. Komt mijn kind in aanmerking voor een Schoolspullenpas?
Nee, alleen kinderen met een eigen Ooievaarspas kunnen een Schoolspullenpas aanvragen. Neem contact op met de gemeente Den Haag voor het aanvragen van de Ooievaarspas. Dit kan via telefoonnummer 14070 of via de volgende website: www.ooievaarspas.nl.

Wat mag ik kopen met de Schoolspullenpas?
Met de Schoolspullenpas mag u alleen de artikelen kopen die op de schoollijst staan. Een voorbeeld vindt u door op de volgende link te klikken: Wat mag ik kopen?

Mag ik in de winkel bijbetalen?
Nee, helaas is dit niet mogelijk. De Schoolspullenpas is aan strenge regels gebonden. De belangrijkste regel is dat de tegoeden op de pas nooit omgeruild mogen worden voor contant geld. Als een klant bij betaalt en daarna het artikel wil terugbrengen, moet een winkel vaak geld teruggeven en dat mag niet met deze pas.

Kan ik kiezen voor geld in plaats van de Schoolspullenpas?
Nee, dat kan niet. Het tegoed op de Schoolspullenpas is niet om te zetten in contant geld.

Welke winkels accepteren de Schoolspullenpas?
Alleen de winkels waarvan het logo op de pas staat, accepteren de Schoolspullenpas. De logo's van deze winkels staan op de pas afgedrukt. Dit zijn de Albert Heijn (een selectie van winkels), AJ Sports, Aktie sport, Bruna, Free Kick, HEMA, Paagman en Perry sport.

2018 banner SSP

Waarom kan ik alleen bij de aangesloten winkels schoolspullen halen?
Alleen bij de kassa's van de winkels die meedoen, kunt u met de Schoolspullenpas betalen. Kassa's van andere winkels accepteren de Schoolspullenpas niet.

Ik ga op vakantie. Kan ik de Schoolspullenpas eerder krijgen?
Nee, de Schoolspullenpas wordt door de leverancier rechtstreeks verzonden. Let daarom extra goed op de vakantiepost of laat door een vertrouwd persoon uw post ophalen!

Mijn kind is zijn Schoolspullenpas verloren. Kan ik een nieuwe aanvragen?
Nee, dat kan helaas niet, wees dus zuinig op de Schoolspullenpas! U kunt het een beetje vergelijken met het verliezen van uw portemonnee, weg is weg!

Kan ik de Schoolspullenpas ook zelf komen ophalen?
Nee, dat is niet mogelijk. De Schoolspullenpas wordt door de leverancier van de pas bij u thuis bezorgd.

Tot wanneer is de schoolspullenpas geldig?
De Schoolspullenpas is geldig tot en met 30 september 2018. Na deze datum worden alle Schoolspullenpassen geblokkeerd. Zorg er dus voor dat de schoolspullen vóór 1 oktober worden aangeschaft en het saldo is opgebruikt! Wacht niet te lang met het kopen van de schoolspullen. De winkels hebben rond de start van het schooljaar de grootste keuze.

Waarom heb ik voor mijn kind in de brugklas twee Schoolspullenpassen gekregen?
Wie voor de eerste keer in de brugklas zit, heeft recht op € 250,-. Voor uw zoon of dochter in de brugklas ontvangt u daarom twee passen van € 125,-.

Kan ik volgend jaar ook in aanmerking komen voor een Schoolspullenpas?
Indien u volgend jaar in het bezit bent van een geldige Ooievaarspas, dan ontvangt u tijdig informatie over de Schoolspullenpas. Houd deze website en de nieuwsbrieven van de Gemeente Den Haag in de gaten.