Vergrootglas

Bijzondere aanvragen

Heeft u te maken met bijzondere kosten voor uw kind? Zoals kosten voor school (werkweek, schoolkamp) of medische kosten (bril)? Dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van deze kosten door Leergeld Den Haag. Hier zijn voorwaarden en regels aan verbonden

Voorwaarden:

  • U woont in Den Haag;
  • Het kind voor wie u aanvraagt is ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar;
  • de kosten mogen niet al door u betaald zijn;
  • Uw inkomen* is tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

*U doet bij Leergeld Den Haag een bijzondere aanvraag. Onze medewerker Bijzondere verstrekkingen neemt dan contact met u op voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek wordt gevraagd naar uw financiële situatie. Dit betekent dat u de gegevens van uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden moet kunnen overleggen. Na beoordeling van uw financiële situatie neemt de medewerker het besluit of u in aanmerking voor vergoeding komt.

In plaats van een huisbezoek kunt u ook bij Leergeld Den Haag langskomen. Dit kan pas als wij weer geopend zijn voor gezinnen. Dit gebeurt alleen op afspraak. De beoordeling kan ook telefonisch plaatsvinden. In alle gevallen zal onze medewerker u vragen om inzage te verlenen in uw financiële documenten. Denk aan: bankafschrift, loonstrook, jaaropgaaf, correspondentie met schuldeisers etc.

Voorbeelden van bijzondere aanvragen

  • schoolreisje, werkweek, schoolkamp of kampweek,
  • bijzondere schoolkosten, zoals beroepskleding of stromings- en talentenonderwijs (cultuur/sport/science stroom),
  • grafische rekenmachine,
  • andere zaken, zoals een bril die niet vergoed wordt e.d.

U wilt weten of u in aanmerking komt voor een bijzondere aanvraag? Neem dan online contact met ons op via de knop "Naar het aanvraagformulier". Bellen (070-3601337) of e-mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) mag ook.

Bijzondere aanvragen zijn maatwerk. Dit vraagt om een zorgvuldige beoordeling. De behandeling van uw aanvraag kan enige tijd duren.  

Zie voor onze bereikbaarheid onder: contact