Vergrootglas

Bijzondere aanvragen

Heeft u te maken met bijzondere kosten voor uw kind? Dan kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van deze kosten door Leergeld Den Haag. Hier zijn voorwaarden en regels aan verbonden

Voorwaarden:

  • U woont in Den Haag;
  • Het kind voor wie u aanvraagt is ouder dan 4 en jonger dan 18 jaar;
  • de kosten mogen niet al door u betaald zijn;
  • Uw inkomen* is tot maximaal 130% van het wettelijk sociaal minimum.

*U doet bij Leergeld Den Haag een bijzondere aanvraag. Onze medewerker Bijzondere verstrekkingen neemt dan contact met u op voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek wordt gevraagd naar uw financiële situatie. Dit betekent dat u de gegevens van uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden moet kunnen overleggen. Na beoordeling van uw financiële situatie neemt de medewerker het besluit of u in aanmerking voor vergoeding komt.

In plaats van een huisbezoek kunt u ook bij Leergeld Den Haag langskomen. Dit kan pas als wij weer geopend zijn voor gezinnen. Dit gebeurt alleen op afspraak. De beoordeling kan ook telefonisch plaatsvinden. In alle gevallen zal onze medewerker u vragen om inzage te verlenen in uw financiële documenten. Denk aan: bankafschrift, loonstrook, jaaropgaaf, correspondentie met schuldeisers etc.

Aanvragen in verband met de vrijwillige ouderbijdrage

Met ingang van 1 augustus 2021 zijn de regels omtrent de vrijwillige ouderbijdrage veranderd. Scholen mogen ouders niet langer verplichten om te betalen voor schoolreisjes, werkweken of elektronische leermiddelen (laptop, chromebook etc). Het niet kunnen betalen mag geen reden zijn dat uw kind niet kan meedoen aan deze activiteiten.

Verzoeken aan Leergeld Den Haag voor vergoeding van deze kosten worden in principe niet langer gehonoreerd.

Bij hoge uitzondering kan Leergeld Den Haag besluiten om hiervan af te wijken. Ouders kunnen altijd met ons contact opnemen als de school geen medewerking verleent aan een onderlinge oplossing.   

  

U wilt weten of u in aanmerking komt voor een bijzondere aanvraag? Neem dan online contact met ons op via de knop "Naar het aanvraagformulier". Bellen (070-3601337) of e-mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) mag ook.

Bijzondere aanvragen zijn maatwerk. Dit vraagt om een zorgvuldige beoordeling. De behandeling van uw aanvraag kan enige tijd duren.  

Zie voor onze bereikbaarheid onder: contact