Skip links

Over Leergeld Den Haag

Leergeld Den Haag is in 2001 opgericht. Onze ambitie: voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen worden uitgesloten van activiteiten die voor andere kinderen normaal zijn. Geen kind mag zich arm voelen.

Slotwoord debat Kinderarmoede

Wat doet Leergeld Den Haag?

We verstrekken gebruiksgoederen die onderdeel zijn van het kindpakket. Dit doen we via een netwerk van detailhandel, retailers en intermediaire zorgorganisaties.

Het kindpakket is zorgvuldig samengesteld. Het zijn producten die zijn afgestemd op de behoefte kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen tot 130% van het minimum inkomen. Denk aan: schoolspullenpas, Squla/Woord Extra-abonnement, Chromebook, pc, laptop, mobiele telefoon, fiets, ov-abonnement, winterkledingpas, materialen voor deelname aan sport- of cultuurbeoefening en de speelgoedbon.

Soms honoreert Leergeld Den Haag ook andere aanvragen. Die noemen we 'bijzonder'. Dit zijn noodzakelijke goederen waar regelingen (voorliggende voorzieningen) niet of voor een deel in voorzien.

Tenslotte bedenkt en organiseert Leergeld Den Haag projecten. Met deze projecten willen we een langdurig, positief effect bereiken. Door perspectief te bieden aan kinderen die opgroeien in armoede. Onze aanpak is bijzonder. We spannen ons maximaal in om kinderen en jongeren uit de moeilijk te bereiken doelgroep te activeren en te motiveren. Zij leren via deze projecten hun capaciteiten en talenten kennen. Projecten van Leergeld Den Haag zijn: Leven als een ADO-prof, Geld de Baas, Leergeld op Maat en Kinderen, Cultuur en Kansen (Doen Wie Je Bent).

Doen wie je bent 1
Doen Wie Je Bent

Missie en visie

Onze ambitie is te voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen worden uitgesloten van allerlei activiteiten die voor andere kinderen normaal zijn. Leergeld Den Haag wil deze kinderen laten meedoen zodat zij zich fysiek, emotioneel en sociaal kunnen ontwikkelen. Het opdoen van kennis en vaardigheden versterkt hun eigenwaarde. Leergeld Den Haag draagt bij aan het bestrijden van kansenongelijkheid. Dit komt natuurlijk ten goede aan de kinderen zelf. Maar ook voor hun familie en de maatschappij is het van grote waarde dat kinderen hun talenten kunnen ontplooien. We bieden ze perspectief voor later. Door te kunnen kiezen voor de school die past bij het niveau van het kind. Ook al ligt die niet in de buurt. Door op dezelfde sportclub te gaan als de andere kinderen uit de buurt. Dit lijken kleine oplossingen, maar ze geven het kind het gevoel dat het meetelt.

Vacature

Teammanager Bureau

Wat hebben we te bieden?

Een team van veertig medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zet zich iedere dag in om kansen van kinderen uit gezinnen met geldzorgen te vergroten. Bevlogen, gepassioneerd en dienstverlenend; zo mag je onze bedrijfscultuur typeren. We zijn een tante Leergeld voor de gezinnen. Ons kantoor staat naast het park “De Verademing”. De kinderen en hun ouders van verschillende nationaliteiten lopen makkelijk bij ons binnen. Geen dag is hetzelfde.

Wat ga je doen?
In deze functie geef je leiding aan de interne organisatie die het beleid tot uitvoering brengt. Het primaire proces is gericht op het efficiënt uitleveren van 75.000 gebruiksgoederen per jaar. Je geeft hiërarchisch leiding aan een team administratief medewerkers en projectmedewerkers (15 fte). Door jouw aansturing is het team in staat om de productieafspraken te behalen.

Samen met de directeur, de manager bedrijfsvoering, de communicatie adviseur en de relatie -en projectmanager maak je deel uit van het managementteam.

Wie zoeken wij?

Je bent een compassievolle doener met een pragmatische, hands on aanpak. Je bent daadkrachtig en duidelijk in je verwachtingen en je coachend leiderschap. Je hebt bewezen ervaring in vergelijkbare functies. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent een inspirerende en verbindende leidinggevende. Je hebt een ondernemende geest, je wilt graag vernieuwen en zoekt naar creatieve oplossingen. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en bent gewend om te werken in een informele, open organisatie met korte lijnen. Je hebt oog voor een gezonde werk-leven balans en hebt het talent om het beste uit je team en de organisatie te halen. En last but not least, je houdt van Den Haag en bovenal van kinderen die mogen meedoen en zich moeten kunnen ontwikkelen.

Leergeld Den Haag streeft ernaar een afspiegeling te zijn van de samenleving en gelooft in de kracht van diversiteit. We zijn dan ook benieuwd naar wie je bent en wat je drijft.

Resultaatgebieden en activiteiten

Leidinggevend en coach:

Beleid en gebruikersgoederen/verstrekkingen

Netwerker

  1. Bouwt en onderhoudt een netwerk van interne en externe contacten, afstemming en advies.
  2. Onderzoekt mogelijkheden tot samenwerking binnen de organisatie en met andere organisaties.

Kennis en vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van jouw ervaring en opleiding bieden wij een salaris van maximaal € 3.629,00 (Schaal 8 van de cao Sociaal Werk). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 18,81% van je jaarsalaris en bouw je een loopbaanbedrag op voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

En wij bieden jou uitzicht op een vast contract en de mogelijkheid tot gedeeltelijk thuis werken.

Heb je vragen? Bel of mail ons. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 070-3602389 en via e-mail info@leergelddenhaag.nl (t.a.v. Wendy).

Heb je interesse? Stuur dan je cv en motivatie naar info@leergelddenhaag.nl ter attentie van Wendy. We nodigen je snel uit voor een kennismaking.

Er wordt geen prijs gesteld op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Wie zijn wij?

Het team

Veel gestelde vragen en antwoorden