Skip links

Ben jij onze Brugklas-ster?

Zondag 23 juni zijn de aankomende brugklassers het stralende middelpunt. Leergeld Den Haag organiseert dan het Brugklasfestival. Als tante Leergeld zal actrice Nathania Velasques gastvrouw van het festival zijn.

Tante Leergeld 6

Optreden van de jonge rappers Kleine John en Chavante

Zo’n 300 jongeren die de basisschool verlaten worden getrakteerd op workshops en optredens van Kleine John en Chavante en Soufiane Touzani. Thema’s als pesten, leren plannen, sociale weerbaarheid, huiswerkbegeleiding en genderidentiteit staan op het programma. Er is een uitgebreide informatiemarkt waar de Bibliotheek, JESS, de Ooievaarspas, Stek, Vakantiepas, Youz en Wijkz aanwezig zijn. 

Met deze vernieuwde editie van het Brugklasfestival wil Leergeld Den Haag de jonge deelnemers en hun ouders wegwijs maken in brugklas-land. “We hebben van de Raad van Kinderen advies gekregen over onderwerpen die 11- en 12-jarigen bezighouden. Om de aanstaande brugklassers een goede start van hun middelbare schooltijd te geven, kunnen ze op één middag hun ideale programma samenstellen. We willen bereiken dat deze kinderen met vertrouwen de overstap maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Ouders kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een workshop van een ervaringsdeskundige over ADHD/ASS.”

Naast alle serieuze zaken is er ook aandacht voor ontspanning in de Fun Zone. Boekhandel Paagman geeft les  over hoe je je schoolboeken moet kaften. Verder zijn er mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin. Ook is er aandacht voor omgaan met geld en kun je tips krijgen voor je eerste vakantiebaan. Als speciale gasten komen de jonge rappers Kleine John en Chavante optreden. Het Brugklasfestival wordt energiek afgesloten door Youtuber-straatvoetballer Soufiane Touzani.

Hogeschool Inholland in de Theresiastraat verzorgt alle ruimtes om het Brugklasfestival te huisvesten. Het programma start om 12.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Klik hier voor het programma en aanmelden.