Skip links

Blogpost ''klap in mijn gezicht'' Charlie Ortega

Charlie Ortega, Directeur van Leergeld Den Haag, neemt haar LinkedIn-connecties mee in haar werk door middel van blogposts. Ze deelt persoonlijke ervaringen en belicht de projecten en activiteiten waar ze mee bezig is. Lees het artikel hier:

Podcast Boy Zandbergen 3

Klap in mijn gezicht

Charlie Ortega: ''Na vijf jaar veel ervaring te hebben opgedaan in mijn vakgebied, dacht ik goed bezig te zijn en vrijwel alles te weten over armoede. Dit veranderde gedurende het gesprek met Boy Zandbergen tijdens de opnames van de Leergeld 070 podcast. Boy was te gast om te praten over de kracht van ervaringsdeskundigheid. Tijdens het gesprek realiseerde ik me dat ik precies deed wat ik altijd wilde vermijden.

Boy kwam aanzetten met een stapel folders van verschillende organisaties, waaronder die van ons. Hij vertelde hoe gezinnen met geldzorgen vaak overspoeld worden door goedbedoelde maar losse informatie van wel vijftig verschillende organisaties, één van de vele papieren op de tafel van de huisarts. Onze folder bleek daar één van te zijn. Dit voelde als een klap in mijn gezicht, want we waren trots op onze nieuwe folder waar we hard aan hadden gewerkt. In plaats van een oplossing, waren we een deel van het probleem geworden.

Mijn les? Het is essentieel om ervaringsdeskundigen in te zetten bij alle facetten van je beleid: dus niet alleen aan de voorkant of bij de evaluatie, maar ook van communicatie tot meerjarenbeleidsstrategie en eigenlijk alles. Want zij zijn degenen die kunnen beslissen of je het juiste doet, of niet.

Boy Zandbergen liet me inzien dat je zelfs na jarenlange ervaring nog altijd kunt leren en groeien. Dit gesprek was een wake-up call.''

Ben je benieuwd naar het hele gesprek? Luister dan naar de podcast via deze link: https://lnkd.in/eTxZGCEA