Skip links

Eindtoernooi voor teams de Mussen en Leergeld Den Haag

Tijdens een sportief en spannend toernooi ontmoetten de twee teams van De Mussen en Leergeld Den Haag elkaar aan het eind van het project Leven als een ADO-prof.

Winnaars 4

Deelnemers aan Leven als een ADO-prof leven zich uit.

Zowel de Mussen als Leergeld Den Haag deden met een gemengde ploeg meiden en jongens mee aan dit project van ADO Den Haag in de Maatschappij. Onder begeleiding van jeugdtrainers van ADO Den Haag volgden zij een traject van tien bijeenkomsten. Er werd niet alleen gevoetbald; de kinderen leerden ook hoe een profvoetballer gezond leeft door gezonde keuzes te maken met voeding en hoe je om moet gaan met social media.

In december ontstond het idee om de deelnemers een toernooi aan te bieden als afsluiting van het intensieve traject. Donderdag 19 januari was De Houtzagerij het toneel van een onderling voetbaltoernooi. Alle skills die de spelers tijdens het project Leven als een ADO-prof hebben geleerd, kwamen goed van pas. Spelinzicht en samenwerken, fair play en respect opbrengen, maar ook doelen stellen en voor de winst gaan.

De begeleiding van het toernooi was in handen van de Buurtsportcoach van de Mussen en de Teamplayers, stagiaires van de Sportcampus in Den Haag. Leergeld Den Haag zorgde voor de broodnodige energie en een mooie prijs voor het winnende team. Na veel geren en veel goals kon er maar 1 team met de overwinning naar huis. Zij kregen allemaal een Pathé bioscoopbon. Al met al een geslaagde middag met veel beweging voor de Haagse jeugd!

Klaar af
Voordat het toernooi begint warmen de spelers zich op.