Skip links

Leergeld Den Haag lanceert podcast over (kinder)armoede

Maandelijks bespreken Charlie Ortega en Don Thodé de actuele ontwikkelingen rond (kinder)armoede, samen met een gast. De eerste aflevering met prof. dr. M. Kremer staat nu online.

Visual social media

Praten over armoede is niet vanzelfsprekend.

Op 8 januari 2024 gaat de eerste Leergeld 070 podcast live. Maandelijks bespreken Charlie Ortega en Don Thodé, actuele ontwikkelingen rond (kinder)armoede, samen met een gast. “De podcast is voor Leergeld Den Haag een nieuw middel om onze kennis over kinderarmoede te delen met andere professionals, beleidsmakers en de Haagse raadsleden. We komen elke maand met een nieuwe uitzending, waarin een hoofdgast aanschuift.”

In de eerste aflevering nemen Charlie en Don de luisteraars mee langs de vele activiteiten van Leergeld Den Haag. Zij vormen het vaste presentatieduo van de Leergeld 070 podcast. “We bespreken wat onze organisatie allemaal doet en welke impact dit heeft op de kinderen. Waar we in 2024 extra op letten is hoe kinderen en hun ouders hun eigen situatie beleven. De dagelijkse stress en de zorgen om het rondkomen is een terugkerend thema. We willen niet over, maar juist met kinderen en ouders praten over wat zij nodig hebben. De vraag wat daaraan gedaan moet worden leggen we voor aan onze tafelgasten. Daarom staat in aflevering 2 de Raad van Kinderen centraal. Zo komt prof. Dr. Monique Kremer, bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam bij ons langs. Zij geeft leiding aan het onderzoeksprogramma ‘Een (on)zeker bestaan in de stad’. Met haar praten we over waarom burgers met instituties worstelen en de overheid wantrouwen. Met dj Chuckie praten we over cultuur en met name de muziekwereld in Den Haag. Die is enorm belangrijk voor jongeren.”

Taboe doorbrekend

Leergeld Den Haag wil met de afleveringen het taboe over (kinder)armoede doorbreken. “Naast het informatieve doel mogen de onderwerpen ook prikkelen en aanzetten tot nadenken. Praten over armoede is niet vanzelfsprekend. We luisteren graag naar succesverhalen, over hoe mensen veel geld verdienen. Dat spreekt blijkbaar tot de verbeelding. Maar de andere kant, mensen die maandelijks moeten struggelen voor hun huur, eten, gas, water en licht, daar wordt anders naar gekeken. Terwijl juist daar heel krachtige en vindingrijke ouders onder zijn, die zichzelf ook nog eens wegcijferen voor hun kinderen. Tijdens onze huisbezoeken ontmoeten we talloze voorbeelden van gezinnen met een verhaal dat anderen kan inspireren. Daar is onze podcast ook een podium voor.”

Waar te beluisteren

https://open.spotify.com/show/...