Skip links

Michelle krijgt Haags Jeugdlintje

‘Onze’ Michelle kreeg voor haar inzet bij de Raad van Kinderen het Haags Jeugdlintje. Michelle is al sinds 2017 lid van de Raad van Kinderen. Zij heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt om kinderen een stem te geven.

Michelle lintje 2

Stem laten horen in debatten.

De voorbereidingen, zoals de officiële voordracht, gebeurden in het grootste geheim. Met de hulp van haar zusje Sanne werd Michelle naar Theater Diligentia gelokt. De zussen zouden een rondje door de stad maken. Nietsvermoedend liep ze het theater. Ze merkte niet dat er paparazzi op de loer lagen. Familieleden stonden verdekt opgesteld. Bij de ontvangst werd haar pas duidelijk dat ze een jeugdlintje zou ontvangen. Na het zien van de camera en alle bekenden landde het besef en kon het feest echt beginnen. Haar familie, vrienden, mede-raadsleden en medewerkers van Leergeld Den Haag waren er om haar welkom te heten. Het was een grote shock voor Michelle.

Na een hapje en een drankje in de ontvangstruimte, mocht Michelle plaats nemen op het podium samen met de andere 11 winnaars. Locoburgemeester Hilbert Bredemeijer bedankte haar voor haar inzet in de afgelopen jaren. Hij benoemde een aantal van haar prestaties. Samen met de andere raadsleden zet zij zich in voor kinderarmoede in de stad. Zo laat ze van zich horen in debatten en werkt ze mee aan projecten om gezinnen te helpen. Onder luid applaus kreeg ze het lintje opgespeld. Het was al met al een feestelijke uitreiking met muziek, lekkere hapjes en mooie woorden.

Michelle is iemand waar de Raad van Kinderen jaren op heeft kunnen leunen. Nu ze 18 is breekt voor haar het moment aan om afscheid te nemen van de raad. Wij feliciteren Michelle van harte met haar Jeugdlintje en bedanken haar voor haar inzet de afgelopen zes jaar.