Skip links

Raad van Kinderen aanwezig bij Vrijheidslunch in Madurodam

Op Bevrijdingsdag vond in Madurodam voor de eerste keer de Vrijheidslunch plaats. De Haagse Raad van Kinderen mocht bij dit event aanwezig zijn.

Raad van Kinderen 4

Levendige gesprekken en lekkere hapjes.

Het slechte weer was jammer genoeg spelbreker. De lunch werd binnen geserveerd in de George Maduro zaal. Het gezelschap, ruim 100 scholieren van middelbare scholen, zat verspreid aan gedekte tafels. Aan elke tafel hield een gespreksleider de gesprekken op gang. Tussen de levendige gesprekken en lekkere hapjes door zorgden Lisa Wade en Razmik Aramjan voor het entertainment. Met gepaste humor en goede timing maakten ze er voor de kinderen een aantrekkelijke show van.

Verschillende acts stonden op het programma: storyteller Dean Arma, een optreden van het duo Kevin Bright en Mariseya en singer-songwriter Minouk Beekman. Als klap op de vuurpijl sloten de acht dansers van Move het programma af met een dansworkshop. Zij kregen de hele zaal van voor tot achter in beweging.

Na het dagprogramma bleef een aantal kinderen van de raad achter om de mini-bezienswaardigheden in het park van Madurodam te bekijken. De anderen vertrokken per boot naar het Malieveld om het Bevrijdingsfestival bij te wonen. De Raad van Kinderen had een leerzame en leuke dag. Wij danken het Madurodam Kinderfonds en de rest van Team Vrijheidsmaaltijd voor de gastvrijheid en de goede organisatie!