Skip links

Team Leergeld Den Haag rond Leven als een ADO-prof af

Door weer en wind stellen de 19 deelnemers van Team Leergeld Den Haag zich op langs de zijlijn. Trainer Ties Comijs geeft de spelers aanwijzingen voor de warming-up. In groepjes worden de oefeningen aandachtig uitgevoerd.

Groepsfoto 1

Het project Leven als een ADO-prof bestaat uit tien bijeenkomsten. De deelnemers kunnen ervaren hoe het is om te leven als een ADO-prof. De trainingen vonden plaats op het jeugdcomplex van ADO Den Haag in het Zuiderpark. De jongens en meiden kregen hier les over doelen stellen, gezonde voeding, fair play, samenwerken en sociale media. Om de kinderen en de ouders bij te staan was Max Coenraad hun persoonlijke begeleider. Hij stond elke keer in het veld om mee te kijken met de jeugdtrainer en zijn assistent. Want tijdens dit project draaide het niet alleen om hoe word ik een technische speler, maar ook om zelfontwikkeling en sociale eigenschappen.

Twee ADO Den Haag-spelers

Als de warming-up achter de rug is, worden de spelers in twee groepen verdeeld en kan het echte spel beginnen. De sneeuw staat de deelnemers niet in de weg, want beide teams hebben alleen maar oog voor de bal. Tot trainer Ties het spel stillegt omdat er twee 'echte' ADO Den Haag-spelers het veld op komen lopen. Het zijn Tyrese Asante en Gennaro Nigro. Zij maken kennis met de deelnemers en worden vervolgens toegevoegd aan elk team. Dan wordt de wedstrijd hervat en kan het spel echt beginnen. Als vervolgens het laatste fluitsignaal klinkt, is de eindstand 1-1. Met deze score kunnen we beide teams winnaars noemen.

Werken aan toekomst

In de zaal waar de certificaatuitreiking is, kunnen de spelers droog worden, opwarmen en genieten van warme chocolademelk. Trainer Ties bedankt elke speler tijdens zijn toespraak en geeft aan dat hij blij is met de waardevolle gesprekken die hij met ze heeft gevoerd. "Jullie hebben hard je best gedaan en keihard gewerkt. Dat verdient een applaus. Blijf ook werken aan je toekomst, dan komt alles goed.''

85 deelnemers

De deelnemers krijgen de kans om vragen te stellen aan de ADO Den Haag-spelers. Vervolgens noemen Tyrese en Gennaro één voor één de namen van de spelers van Team Leergeld Den Haag, om het certificaat in ontvangst te komen nemen. Dit wordt vastgelegd met een mooi fotomoment.

Dit was het vierde team dat heeft meegedaan aan ‘Leven als een ADO-prof.’ Leergeld Den Haag heeft 85 meisjes en jongens deze unieke kans geboden sinds de start van het project in 2021. Ouders en deelnemers zijn positief verrast; het zal een ervaring zijn die ze niet snel vergeten. Het certificaat hebben alle spelers dik verdiend!