Skip links

Vrijwilligers van Raad van Ouders en Raad van Kinderen geven voorlichting

Op 15 oktober 2023 organiseerde de Centrale Bibliotheek het Kinderboekenfestijn. Marwa (Raad van Ouders) en Alya (Raad van kinderen) waren er met een informatiestand bij.

Marwa en Alya achter de stand

Ieder kind verdient gelijke kansen.

“Wij waren hier als promoteam aanwezig. Aan de ouders en kinderen die langsliepen gaven we voorlichting. Om te weten waar gezinnen behoefte aan hebben, maakten we gebruik van een kaart. Ouders en kinderen vulden op deze kaart tips voor Leergeld Den Haag in. Met deze wensen kunnen we dan weer rekening houden.”

Als cadeau deelden Marwa en Alya het boek De schoen van tien miljoen uit. Voor de kinderen was er nog een leuk aandenken aan deze dag. Toevallig kwam Najiba Abdellaoui, de schrijfster van een van de verhalen uit het boek langs. “Zij was blij om het boek bij onze kraam te zien en heeft haar handtekening in een van de boeken gezet.”

Kessler Stichting

Onlangs bezocht Marwa de Kessler Stichting om een presentatie te geven over Leergeld Den Haag. De Kessler Stichting biedt zorg, begeleiding en opvang aan sociaal kwetsbare mensen. Dit gebeurt bij mensen thuis of op één van de eigen locaties voor noodopvang, beschermd en begeleid wonen, verpleeghuiszorg en dagbesteding.

Marwa: “Ik heb met een begeleider van de Kessler Stichting een afspraak gemaakt voor een presentatie over Leergeld Den Haag. De begeleider vond dit een heel goed idee. Tijdens hun wekelijkse teamvergadering heb ik uitgelegd wat Leergeld Den Haag doet. Als bewoners vragen hebben of twijfelen, dan kunnen ze met Leergeld Den Haag contact opnemen. Zo helpen we de bewoners om een aanvraag voor hun kinderen in te dienen bij Leergeld Den Haag.”

Tijdens de presentatie deelde Marwa het boek De schoen van tien miljoen uit. “Zij waren daar erg blij mee. Mijn missie is: ieder kind verdient gelijke kansen en ieder kind zonder dak moet behandeld worden zoals een normaal kind.”