chevron-rightcloseVergrootglas search

leergeldfestival Op zondag 2 juli 2017 vond in het Atrium van het Stadhuis het eerste Leergeld Festival plaats. Leergeld Den Haag mocht 1.200 kinderen verwelkomen, die hebben genoten van workshops, lekker eten, een optreden van Shary-An en presentatie door Yvonne Coldeweijer.
Voor de Leergeld Courant over het festival die door kinderen gemaakt werd, klik hier. .Voor foto's van het festival klik hier. .

 6Op initiatief van de Haagse Raad van Kinderen werd op 14 oktober een sponsorloop gehouden. Na een warming up, werd het startsein gegeven door Kira van de Haagse Raad van Kinderen en Prinses Laurentien. Door kinderen én volwassenen werd fanatiek gerend op de atletiekbaan van Sparta. Na elk rondje werd een stempel gezet op de sponsorkaart en ook was er onderweg water verkrijgbaar voor de dorstige sporters. De sportieve inzet werd beloond met een attentie van Intertoys Apeldoornselaan & Weimarstraat en een concert van O’G3NE.
Na de sponsorloop was het tijd voor de kinderconferentie in de Sportcampus Zuiderpark. Tijdens deze conferentie werd door kinderen en volwassenen gezocht naar de beste manier om het opgehaalde geld in te zetten voor kinderen van minima. Eerst werd op verschillende creatieve manieren gezocht naar ideeën. Daarna gingen de deelnemers in groepen uiteen. Elke groep koos een favoriet idee. Deze ideeën werden vervolgens in een pitch gepresenteerd aan de jury. Na een optreden van Trijntje Oosterhuis, werd het winnende idee bekend gemaakt: een Leergeld kledinglijn. Naast het winnende idee, waren er nog heel veel goede ideeën. Wethouder Bert van Alphen: 'Voor de overige goede ideeën kijken we of we die toch kunnen gaan uitvoeren. De dag werd afgesloten met heerlijke warme chocolademelk voor iedereen.
Voor foto's van deze dag klik hier

 7Op 9 maart 2018 kwam de Raad van Kinderen bijeen in de raadzaal van het stadhuis. Hier vond een dialoogsessie plaats onder leiding van prinses Laurentien. De kinderen hielden eerst presentaties over wat er gedaan kan worden voor kinderen van ouders met weinig geld. Hierna gingen ze in gesprek met wethouder Rabin Baldewsingh, directeuren van sport, jeugd, sociale zaken en een beleidsmedewerker van onderwijs. Tijdens de dialoog deelden kinderen veel goede ideeën, zoals een lespakket over armoede, huiswerkbegeleiding voor iedereen en een sponsorloop in de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark. Voor foto's van de dialoogsessie klik hier

 3Nadat in de herfstvakantie tijd is genomen voor kennismaken, leren onderzoeken en adviseren, is tijdens het Ooievaarsfestival op 19 november 2017 de Haagse Raad van Kinderen geïnstalleerd. Voor foto's van deze dag klik hier. Voor een video met meer informatie over de Haagse Raad van Kinderen en een impressie van de activiteiten in de herfstvakantie, klik hier


 6Een mobiele telefoon is belangrijk om mee te doen. Daarom nodigde Leergeld Den Haag op 21 en 22 augustus 2017 1.000 brugklassers uit op het hoofdkantoor van T-Mobile. Hier kregen ze voorlichting over het gebruik van een mobiele telefoon, pesten en sexting. Hierna kregen de brugklassers een Samsung Galaxy XCover 4. De eerste telefoons werden uitgereikt door Jetta Klijnsma. Bij de telefoon zit een abonnement voor één jaar met onbeperkt bellen en sms-en in Nederland en 1GB data met een speed step down na gebruik hiervan.

wat doen jullie Leergeld Den Haag zet zich in voor kinderen, maar wat doen wij precies? In 2016 beantwoordde Öznur deze vraag. In deze video ziet u haar antwoord.
Vanaf 2017 doet Leergeld Den Haag nog meer voor kinderen. De nieuwe projecten vindt u terug in het menu onder 'aanvraag doen voor'.


(klik op de foto voor meer info). cavia Wij kregen van kinderen veel goede ideeën via de prijsvraag. Een jury koos de meest originele ideeën uit. De bedenkers van deze ideeën kregen in de eerste twee weken van april 2017 als prijs hun eigen idee cadeau.
Voor een tweeling kochten wij twee kindersteppen. Een jongen van de tweeling had de prijsvraag ingevuld en gewonnen, maar later kwamen wij erachter dat hij nog een broer had. Uiteindelijk hebben we besloten om ook een step voor zijn tweelingbroer te halen.
De grote wens van één winnares was om een cavia te krijgen. Wij zijn met haar naar de dierenwinkel geweest en hebben daar alle benodigdheden gehaald voor de verzorging van de cavia. En om niet te vergeten hebben we een prachtige donkerbruine gladhaar cavia aangeschaft. 
De derde wens die wij hebben laten uitkomen was van een jongen. Deze jongen wilde graag een cadeaubon van de Intersport om allemaal schoolspullen, schoenen en een mooie jas aan te schaffen, zodat niemand elkaar zal pesten of uitlachen, en er geen schaamte meer hoeft te zijn. Wij hebben hem een cadeaubon van €150 gegeven, hij was er enorm blij mee.
Ten slotte hebben wij een meisje een fiets gegeven. Op dit moment kan Leergeld maximaal twee fietsen per gezin geven. Het idee van dit meisje was om ook een derde fiets per gezin te geven. Voor dit idee kreeg zij als prijs een eigen fiets.

Op 11 maart 2016 was er weer Nederland Doet. Ook dit jaar had Leergeld Den Haag weer vrijwilligers uitgenodigd om traktaties te komen maken voor kinderen van de Voedselbank, zodat zij ook op school kunnen trakteren. Heel veel vrijwilligers hebben gehoor gegeven aan deze oproep, zoals de staatssecretaris Jetta Klijnsma, het personeel van het bedrijf Key Merchandise,de leerlingen van de praktijkschool Esloo Pro, de vrijwilligers van Leergeld Den Haag en heel veel individuele vrijwilligers. Er is fantastisch veel werk verzet. (klik op de foto om alle plaatjes van deze actiedag te bekijken.