Vergrootglas

Op 12 juni 2019 vond het eerste Leergeld Brugklasfestival plaats. Klik op de afbeeldingen hieronder voor een filmpje (links) of een sfeerimpressie (rechts) van het festival. 

wat doen jullie brugklasfestival

 

leergeldfestival Op zondag 2 juli 2017 vond in het Atrium van het Stadhuis het eerste Leergeld Festival plaats. Leergeld Den Haag mocht 1.200 kinderen verwelkomen, die hebben genoten van workshops, lekker eten, een optreden van Shary-An en presentatie door Yvonne Coldeweijer.
Voor de Leergeld Courant over het festival die door kinderen gemaakt werd, klik hier. Voor foto's van het festival klik hier.

 6Een mobiele telefoon is belangrijk om mee te doen. Daarom nodigde Leergeld Den Haag op 21 en 22 augustus 2017 1.000 brugklassers uit op het hoofdkantoor van T-Mobile. Hier kregen ze voorlichting over het gebruik van een mobiele telefoon, pesten en sexting. Hierna kregen de brugklassers een Samsung Galaxy XCover 4. De eerste telefoons werden uitgereikt door Jetta Klijnsma. Bij de telefoon zit een abonnement voor één jaar met onbeperkt bellen en sms-en in Nederland en 1GB data met een speed step down na gebruik hiervan.

wat doen jullie Leergeld Den Haag zet zich in voor kinderen, maar wat doen wij precies? In 2016 beantwoordde Öznur deze vraag. In deze video ziet u haar antwoord.
Vanaf 2017 doet Leergeld Den Haag nog meer voor kinderen. De nieuwe projecten vindt u terug in het menu onder 'aanvraag doen voor'.


armoede geen woorden

In de voorjaarsvakantie 2015 is er door de VU Amsterdam en Leergeld Den Haag een communicatieweek rond armoede georganiseerd. Gedurende deze week hebben ouders en kinderen participatief onderzoek uitgevoerd en deel genomen aan sociaal culturele activiteiten rond het thema. Van deze week is een film gemaakt en een onderzoeksrapport verschenen.


KarlijnKarlijn Vreeburg heeft een van de leukste baantjes die er zijn. De hele dag mag ze kinderen van wie ouders geen geld hebben, blij maken met een computer, een fiets of spullen voor school, zodat deze kinderen ook met alles mee kunnen doen. Deze aflevering van "Dit is mijn Leven" geeft met met een lach en een traan een beeld van de armoede bij gezinnen in Den Haag.

EenvandaagDeze uitzending van Eenvandaag is voor een groot deel gewijd aan kinderen in armoede. Kinderen vertellen hoe zij armoede beleven. De Kinderombudsman doet verslag van zijn ervaringen.